Fem saker att göra istället för Black Friday

Black Friday lockar med sina blinkande reaskyltar och hetsiga uppmaningar till att köpa, köpa och köpa. Spana in Djungeltrummans fem tips för att stå emot konsumtionshetsen.

Lyssna på Climate X-press

David Andreas eller Climate X-press som han också kallar sin när han skapar musik har släppt singeln Eco Economy tillsammans med den politiska ekonomen Ann Pettifor.  Singeln handlar om hur vi behöver ställa om vårt ekonomiska system för att rädda planeten. Kanske kan musiken få oss att se över våra köpvanor?

Shoppa second hand

Allt som glimrar behöver inte vara sprillans nytt och glänsande. Är du på jakt efter en ny kostym till din garderob eller kanske ett nytt soffbord så är second hand ett lysande alternativ. Spana in vår stora Second Hand guide för inspiration.

Laga dina trasiga kläder

Har du ett hål i armhålan på din t-shirt? Har knappen på din kavaj lossnat? Har du en ful fläck som inte går bort? Rota fram nål och tråd och laga hålen, sy fast knappen och täck fläckarna med broderier. Oftast är det mycket enklare än vad man kan tro.

Rensa din garderob

Har du kläder som bara ligger och skräpar eller hänger kvar på galgen dag ut och dag in? Passa på att ta tag i garderobsrensingen nu när det börjar gå mot vinter. Kanske har du redan en massa fina kläder som du glömt bort?

Sälj dina gamla kläder eller möbler

Det finns hur många bra appar, sidor och Facebookgrupper som helst när det kommer till försäljning av kläder och möbler. När du väl har rensat ut garderoben eller tröttnat på din inredning kan du lägga upp en annons på Tradera, Blocket, en Facebook- eller Instagramsida och se till att det du inte längre vill ha får en ny, glad ägare.