Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman väljer: Second Hand

Vill du börja konsumera mer hållbart? Suktar du efter de där second handfynden dina vänner alltid tycks göra? Följ med Djungeltrumman på jakt efter stans bästa second hand.

Kläder

Humana Second Hand, Kaserntorget 6 

På Humana Second Hand kan du hitta den perfekta outfiten för helgen. Botanisera bland gamla rockar till glitter och glamour, här finns något för alla stilar och är du på jakt efter något extravagant hittar du garanterat något här.
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25
Hållplats: Grönsakstorget

Myrorna, Järntorgatan 10 och Redbergvägen 11A

Myrorna är en given klassiker när man ska leta second hand. Här kan du välja mellan att besöka stora Myrorna vid Järntorget som har flera våningar fyllda med prylar och kläder eller den lite mindre Myrorna vid Olskrokstorget. Båda ställena är fyllda till bredden med kläder och prylar, men den som har lite tålamod belönas alltid rikligt. 
Spårvagn: 1, 3, 6, 9, 11
Buss: Rosa Express, 60, 90, 91
Hållplats: Järntorget

Arkivet, Järntorget 4 

Arkivet är ett välkommet nytillskott i staden. Om du hör till skaran som är trött på att rota igenom berg av kläder så är Arkivet perfekt för dig. Här hittar du välsorterad second hand i en luftig butik som gör det enkelt att hitta det du letar efter. Dessutom är personalen supertrevlig och hjälpsam.
Spårvagn: 1, 3, 6, 9, 11
Buss: Rosa Express, 60, 90, 91
Hållplats: Järntorget

Broadway and sons, Korsgatan 7

På Broadway and sons hittar du rejäla arbetskläder, jeans, jackor från militärlager, sportkläder, läderplagg och accessoarer. Är du på jakt efter ett par riktigt bra Levis 501 som sitter som en smäck är detta med andra ord det enda stället du behöver besöka. 
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25
Hållplats: Domkyrkan

Erikshjälpen second hand, Förstamajgatan 4

Hos Erikshjälpen i Kortedala kan du hitta prylar, möbler, kläder och lite allt möjligt. Här är det bara att gå loss bland hyllorna och hängarna. I mitten av februari 2021 är de även klara med sin ombyggnation och när bygget är klart kommer det att finnas flera kassor och bland annat en sprillans ny klädavdelning.
Spårvagn: 6, 7, 11
Buss: 157
Hållplats: Kortedala torg, Aprilgatan

Illustrationer: Inka Ásgeirsdóttir

Ebbes hörna, Lergöksgatan 4, Korpalsgatan 1 och Norra Ågatan 6 

Oj vad vi har fyndat på Ebbes i våra dar. Här kanske du kan behöva leta lite innan du hittar något som passar dig, men det kommer garanterat att vara värt det. På Ebbes finns allt ifrån örhängen till tallrikar och jackor och om du hör till den riktigt rutinerade skaran planerar du in dina besök lagom tills de nya leveranserna anländer för att garanterat få jackpot. 
Spårvagn: 3, 6, 7, 9, 11
Buss: 58, 519
Hållplats: Stigbergstorget eller Bellevue

Björkå Second Hand, Linnégatan 9 

Björkå Second Hand är ett populärt tillhåll för alla second hand-jägare, men låt dig inte avskräckas av det. Här finns skatter för hem, hus och garderob för den som är villig att lägga ned lite tid bland hyllorna. 
Spårvagn: 1, 3, 6, 9, 11
Buss: Rosa Express, 60, 90, 91
Hållplats: Järntorget

KFUM Repris, Nordenskiöldsgatan 19 

På KFUM Repris kan du verkligen göra riktiga fynd. Det är nämligen inte alla som har stenkoll på att Nordenskiöldsgatan har en riktig pärla till second handbutik vilket betyder att du kan hitta riktiga guldklimpar på klädhängarna utan större konkurrens.
Spårvagn: 1, 2, 3, 6, 9, 11
Hållplats: Olivedalsgatan

Pop Boutique, Magasinsgatan 22

Hos Pop Boutique träder du in i en färgsprakande värld som osar 60- och 70-tal. Behöver du en ny parkas, en gul galonjacka eller en festblåsa är detta definitivt rätt ställe att leta på. Ibland kan man även fynda lite goa vinyler samtidigt och det är aldrig fel. 
Spårvagn: 2, 6, 11, 13
Buss: 16, 19, 25
Hållplats: Grönsakstorget

Beyond Retro, Arkaden 7

På Beyond Retro kan du hitta allt möjligt fint, från gnistrande paljettbeströdda toppar till riktiga skogshuggarskjortor. Dessutom finns det fina accessoarer att välja och vraka bland som kommer lyfta din outfit rejält.
Spårvagn: 1,2 3, 4, 7, 9, 11, 13
Buss: 16, 58, 60, svart, röd
Hållplats: Centralstationen

Mr Ragtime, Magasinsgatan 15

Kan Mr Ragtime vara stället där du hittar de bästa herrkläderna i Göteborg? Redaktionen lutar åt ett ja på den frågan. Här kan du frossa i märkeskläder och vintage. I butiken ryms allt ifrån gamla Burberry-jackor till kavajer, rockar, skjortor och andra tidlösa märken och modeller. Perfekt för dig som vill uppdatera din garderob med stilrena inslag. 
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25
Hållplats: Grönsakstorget

Reningsborgs second hand, Reningsverksgatan 1 med flera

Hos Reningsborgs second hand kan du både köpa second hand och lämna in sådant du inte längre har ett behov av. Här kan du fynda allt ifrån begagnade möbler till kläder och porslin. Reningsborg har även flera second hand-butiker varav den största ligger i Angered och den minsta i Partille, den 8 maj öppnar de dessutom en butik på Hisingen vid Wieselgrensplatsen.
Buss: 83, 180, 258, 751, X2, X3, Lila
Hållplats: Radiomotet

Illustrationer: Inka Ásgeirsdóttir

Möbler och prylar

Holmens marknad, Ryttmästaregatan 3 

Holmens Marknad är ett riktigt toppenställe, här finns i princip lite av allt, möbler, kläder, lampor, vinyler, smycken, porslin, böcker, speglar – ja helt enkelt det mesta som behövs i ett hem. 
Spårvagn: 6, 7, 11
Buss: 58, 519
Hållplats: Bellevue

Kvillehyllan, Kvilletorget 16

På Kvillehyllan kan du inte bara fynda, du kan även sälja dina egna prylar. Hyr en hyllsektion och sälj allt ifrån second hand till lite finare vintage eller varför inte din egna design?
Spårvagn: 5, 6, 10
Buss: 17, 19, 22, 24, 25, 35, 36, 37,52, 99
Hållplats: Vågmästareplatsen

Fåfängan Antik, Haga Nygata 16 

På Fåfängan Antik kan du behöva rota runt lite innan du hittar vad du letar efter, men vad gör det? Här finns smycken och bijouterier från golv till tak och dessutom kanske du hittar någon fin prydnadspryl på köpet. 
Spårvagn: 3, 6, 11
Hållplats: Hagakyrkan

Mariaplans antikvariat, Mariagatan 6

Vill du utöka din boksamling är Mariaplans antikvariat garanterat värt ett besök. Här ligger fokus på skönlitteratur, humaniora, göteborgiana och barn- och ungdomslitteratur. Gå loss bland bokhyllorna. 
Spårvagn: 3, 11
Hållplats: Mariaplan

Majornas saker från förr, Mariagatan 13

Vid Mariaplan finns det mycket kul i second handväg och Majornas saker från förr är inget undantag. Här hittar du allt ifrån teakmöbler till bestick och kandelabrar med en inriktning på 1900-talssaker. Hittar du inte det du söker i butiken öppnar de gärna upp sitt lager för dig. 
Spårvagn: 3, 11
Hållplats: Mariaplan

Små Kära Ting, Haga Nygata 11 

Är du sugen på att införskaffa mer porslin eller prydnadsföremål är Små Kära Ting självklart värt ett besök. Här hittar du unika saker och letar du riktigt noga kanske du hittar någon skatt undangömd i ett hörn. 
Spårvagn: 3, 6, 11
Hållplats: Hagakyrkan

Gbg Deco, Bangatan 40 

Om du gillar att ha ett flärdfullt hem fyllt med väl utvald inredning är Gbg Deco ett alldeles lysande ställe att shoppa på. Här har de inrett butiken i inspirerande sektioner, lite som att kliva in i olika varianter av ett väldigt snyggt styleat vardagsrum. Glöm inte att kolla öppettiderna bara.
Spårvagn: 9
Hållplats: Fjällgatan

Fabriken, Ekedalsgatan 16

På Fabriken hittar du allt ifrån konst till möbler, porslin och belysning. Butiken har en fingertoppskänsla för allt som är snyggt så bli inte förvånad om du lämnar Fabriken med lite mer än vad du tänkt dig från första början. 
Spårvagn: 9
Hållplats: Majvallen

Easy Living, Gamlestadsvägen 4

Efter ett besök hos Easy Living brukar jag lämna stället med en känsla av att vilja köpa cirka hela butiken. Vilket är ett riktigt gott betyg. Ägaren till Easy Living heter Felix Sjöström, är supertrevlig och dessutom en stjärna på möbelvård, så behöver du lite goda råd om hur du bäst ska ta hand om ditt senaste fynd skadar det aldrig att fråga. 
Spårvagn: 4, 6, 7, 8, 9, 11
Hållplats: Gamlestads torg

Vix Deco, Spinnmästarevägen 2

Att besöka Vix Deco är som att träda in i ett parallellt universum fyllt av stilrena färger och former. Här ser inredningen ut att vara direkt taget ur ett designmagasin. Unikt och personligt tycks vara ledstjärnan. Så är du på jakt efter en riktig conversationstarter till ditt hem är Vix Deco ett ställe du bör besöka. 
Buss: 761, 763
Hållplats: Annestorpsvägen