Chivvy – resultatet av en metamorfos

Kanske verkar medlemmarna I Chivvy bekanta? Tidigare kallade de sig The Tape, nu är de tillbaka under ny flagg med en mörkare underton och ett mer utvecklat sound. 

Ni började göra musik som The Tape men har nu bytt namn och sound. Vad ledde fram till nystarten?
– Vi kände att vi långsamt vuxit ifrån The Tape och att det tillslut blivit dags för ett nytt blad. Vi började spela ihop när vi gick i högstadiet och när vi gjorde klart vårt album som vi ska släppa 2021 så kände vi att vi hade utvecklats så mycket och att det var skönt att kunna släppa det gamla som vi haft i tonåren och istället kunna satsa helhjärtat på det nya. Vi tror att förändring och nystarter är något bra även om det är lite läskigt!

Hur skulle ni säga att Chivvy skiljer sig från The Tape?
– I grund och botten så är vi fortfarande samma, med samma medlemmar, visioner och kärlek till musiken och till att spela med varandra. Men musiken har fått mogna och fördjupats. Det är så svårt att beskriva i ord exakt hur, men vårt nya album har en mörkare underton och ett mer utvecklat sound. Det vi har behållit från The Tape är dynamiken och den drömska ljudbilden.

Ni skapar väldigt drömsk musik med lång efterklang, hur landade ni i ert uttryck?
– Det är ett sound som har vuxit fram tillsammans med oss och utvecklats över tid. Det är inte något som är uttänkt i förväg utan som skapas i replokalen när vi är tillsammans. Man kan nog säga att det ett sound som vi har haft inom oss under en längre tid men att det är först nu vi helt lyckats ta oss hela vägen fram till dit vi ville nå.

Nu släpper ni snart er andra singel, vad kan ni berätta om den?
– Den heter In Control och är lite mer drivig och up-beat jämfört med Red Water, även om den har samma dynamik och atmosfäriska sound. Låten handlar om att våga älska och prioritera sig själv. Att vara sin egna bästa vän och inte kompromissa med det som är viktigt för en. Att våga ta kontroll över sitt eget liv och följa sina drömmar. Alla i bandet har vid något tillfälle haft låten som favorit på skivan så vi hoppas att folk kommer uppskatta den lika mycket som vi gör!

Vad har ni för planer för resten av 2021?
– Under 2021 väntar två till singlar och sedan släpper vi albumet. Vi hoppas så mycket att det kommer att vara möjligt att spela live igen såklart så att vi skulle kunna ha någon typ av release också, men det får vi ju se hur läget ser ut då och anpassa efter det. Vi längtar så mycket efter att få möta publiken igen! Pandemin har dock gett oss mer tid att skriva nytt så under 2021 kommer vi också att lägga tid på att återigen gå in i studion och börja spela in en kommande EP.

pastedGraphic.png