Annons ↓ Annons ↑

Allt som blev kvar

Imorgon är det urpremiär för Allt som blev kvar på Folkteatern. En monolog, skriven och framförd av Kardo Razzazi, med specialskriven musik av producenten Nibla.

Hej Kardo! Vem är du?
– Halau! Jag är 32 år och jobbar som skådespelare. I snart två år har jag bott i Göteborg och jobbat på Folkteatern men är egentligen från Stockholm. Jag gillar att skala apelsiner, dricka ur små Cola zero-burkar (inte 33 cl) och titta på Vänner (Friends) när jag äter.

Berätta om Allt som blev kvar.
– Allt som blev kvar handlar om min uppväxt, att växa upp med en förälder som inte alltid varit där, att försöka försonas med den tanken, och att förlora någon man älskar.

Det här är första gången du skriver något själv. Var det självklart att det skulle vara så personligt?
– Ja, det var det. Det var också en deal jag hade med mig själv när jag började skriva, att jag ska vara ärlig. Vilket var tufft.

”Jag har alltid haft min bubbla som jag flytt till, och att öppna en dörr till den har varit den största utmaningen”

Vad har varit det svåraste med att göra Allt som blev kvar?
– Att lämna ut mig som jag gör. Att vara personlig. Jag har alltid haft min bubbla som jag flytt till, och att nu öppna en dörr till den och låta andra ta del av det som finns där har varit den största utmaningen.

Och det roligaste?
– Att tillsammans med Ardalan Esmaili som regisserar monologen med mig, fått bestämma själva exakt hur vi vill få fram den här historien. Han är ett geni.

Hur har skrivandeprocessen sett ut, är det här här något du velat göra länge?
– Ja, men jag började också i en ände som var så personlig att det blev jobbigt. Så sanningen är, just nu vet jag inte om det är något jag vill fortsätta göra i framtiden. Kanske. Kanske inte.

Producenten Nibla (Albin Hallberg) har skrivit musiken till föreställningen. Hur kommer det sig?
– Jag gillar Nibla skarpt, och musiken han gör. Jag tog kontakt med honom för ett år sen och frågade om han kunde tänka sig att hoppa på det här projektet, vilket han gjorde! Jag blev skitglad för det är ju NIBLA!! Hans musik höjer monologen på ett vackert sätt.

Kardo Razzazi har tidigare bland annat medverkat i Jag ringer mina bröder på Malmö Stadsteater och i Hamlet på Folkteatern. I höst kan han ses i den Hollywoodthrillern Backstabbing for Beginners.