Annons ↓ Annons ↑

Tio saker att göra i karantän

Såhär i coronatider är det många som råds att hålla sig i karantän eller självvalt arbetar hemifrån. Här kommer tio tips för en lyckad karantän. 

1. Poddar
Om du bor själv eller sitter i karantän utan dina nära och kära kan det vara skönt att få höra en annan människas röst. Vi är ju trots allt sociala varelser. Att lyssna igenom ett dussin poddar är ett perfekt tips till den som vill råda bot på ensamheten. Vi på redaktionen är lite extra svaga för Nordmark Pod, Daddy Issues, Dumma Människor, Allt du velat veta, Raseriet, P3 Historia och P3 Dokumentär.

2. Valfri streamingtjänst
Du kan plöja nästan vad som helst närsomhelst. Sällan har kostnaderna för streamingtjänsternas abbonemang varit så väl spenderade pengar som nu. Är du lagd åt det nojjiga hållet är det ett hett tips att hålla sig borta från alla pandemi- och domdedagsfilmer och satsa på kostymdraman istället.

3. Baka bröd
Hann du inte säkra en brödlimpa innan din lokala matbutik tömdes av personer som gick loss lite väl mycket i sin bunkrings-hets? Har du mjöl, vatten och jäst löser sig det mesta. Extra hipsterpoäng får du om du dessutom gjort en surdeg i förväg.

4. Långkok
Långkok är ett mysigt projekt du kan pyssla med i timmar och springa och titta till lite titt som tätt. Ett lysande tidsfördriv för dig som är matlagningsintresserad.

5. Rensa garderoben
Okej, vi erkänner att detta kanske inte är det roligaste tipset du kommer att läsa. Men nu när en väl får tid så att det räcker och blir över kanske det är dags att fatta beslut kring alla de där plaggen du aldrig använder.

6. Hemmadisco
Nattklubbar håller stängt, konserter blir inställda och dj-set avbokade. Nattlivet har påverkats rejält av rådande läge och du som sitter i karantän eller håller dig hemma av andra anledningar behöver ju nödvändigtvis inte vara mindre festsugen för det. Leta vinslattar i kökshyllorna eller rota fram valfri läsk, koppla i högtalaren och riv av din favoritplatta eller spellista på hög volym.

7. Rederiet
Ett stycke svensk tv-historia i form av 20 goa säsonger finns till ditt förfogande på Svt-play. Stort tack public service!

8. Träna
Youtube har en enorm mängd träningsvideos som fungerar perfekt som substitut för alla inställda gymklasser och gruppträningar. Enda skillnaden är att de oftast har en mycket glättigare framtoning än ditt vanliga riva-av-plåstret-pass på gymmet. Träningsvärken är dock minst lika illa som vanligt.

9. Facetimea/Skypea/kör Google Hangouts-häng med din familj och dina vänner 
Modern teknologi slutar aldrig att förundra och i karantänstider kan en ju faktiskt umgås nästan som vanligt utan att behöva befinna sig på samma geografiska plats som sina vänner. Rigga upp mobilen eller datorn och ät middag med ditt kompisgäng, fika med din pappa eller titta på tv med din brorsa.

10. Läs Djungeltrumman
Bättre tidsfördriv får en söka land och rike efter. Här hittar du senaste numret online.