Annons ↓ Annons ↑

Gå på nattklubb i karantän  – går det? 

Gå på nattklubb i karantän – går det? Ja, självklart! Men kanske inte så som du tänkt dig. Djungeltrumman guidar dig tryggt till hur du bäst iscensätter en nattklubb inom hemmets trygga vrå. 

När alla jobbar hemifrån eller sitter i karantän blir livet minst sagt begränsat. Det nya coronavirusets framfart har utan tvekan påverkat det vardagliga livet mer än vad många förväntade sig från första början. 

Nu vankas det snart helg och de flesta av Göteborgs nattklubbar är tillfälligt stängda på grund av de nya riktlinjerna och restriktionerna om servering och folksamlingar. Men bara för att nattklubbarna är stängda betyder det inte att festsuget är avstängt. Därför har vi listat fem tips för dig som vill fejka nattklubb i din karantän/sociala isolering. 

1. Skapa skum belysning
Alla vet att nattklubbar pendlar mellan all sorts belysning. Ibland dansar en under discolampans sken, ibland i ett rökigt mörker, ibland på lite för upplysta dansgolv. Börja med att släcka ned hela din bostad för att sedan välja belysning, kanske kommer ditt kök att få agera bar? Bra, då ska det vara lite ljusare där. Är sovrummet ditt dansgolv kan du rota fram den skummaste belysning du har hemma, bonuspoäng till dig som har discokula. 

2. Se till att du har ett bra dryckesförråd 
Oavsett om du dricker alkohol eller ej är ett bra dryckesbibliotek A och O. Är du frisk och kry? Sväng förbi din lokala matbutik och handla läsk, saft eller groggvirke. Dricker du alkohol så är Systemet självklart en butik du bör kika förbi innan du låser in dig i ditt hem. 

3. Utse en bartender och en entrévärd eller dörrvakt
Om du bor själv får du härska och söndra över din hemma-nattklubb precis hur du vill, men bor du ihop med flera kan ni utse ansvarsområden. Alla vet att nattklubbarna i staden har dörrvakter och entrévärdar, passa på att se till att alla som ska in på nattklubben har åldern inne. Den som är bartender står för drinkmenyn. Pluspoäng till dig som vågar experimentera. 

4. Fixa en dj
Är du dj och har all utrustning hemma så löser du den här biten galant själv, annars kan du alltid ta tillfället i akt att utnyttja internets underbara värld. Ett riktigt hett tips för dig som vill ha äkta klubbfeeling är Boilerrooms Streaming from isolation-sets där du hittar dj-set med bland andra Mall Grab, Call Super och Helena Hauff. 

5. Tänd ljusen när klubben stänger
Finns det något vidrigare än när en står på dansgolvet svettig och glansig efter flera timmars dans och ljuset i taket tänds? En mer obarmhärtig och avslöjande situation får en leta länge efter. Gör precis likadant i din hemma-nattklubb för att sätta the final touch.