Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa v.42

Veckans fem bästa är här! Djungeltrummans redaktion har precis som vanligt finkammat Göteborg på veckans fem bästa aktiviteter. Vecka 42 bjuder bland annat på konserter med Shadi G, Ulrik Munther och Two Year Vacation, spoken word och en heldag i hållbarhetens tecken. 

Two Year Vacation 

När Two Year Vacation intar scenen på Oceanen kan man inte räkna med annat än fullt ös. Under lördagskvällen firar bandet in släppet av sin nya EP Getting Into Real Estate. Så är du på riktigt kalashumör är detta en utmärkt aktivitet för helgen. 
Lördag 23/10, Oceanen, klockan 20.00, biljett 160 kr, åldersgräns 20 år 

Shadi G – Premiär för Green Room-spelningar

Ayandeh presenterar det nya konceptet Green Room, ett projekt som vill värna om musikscenen i Göteborg. Här kommer besökarna att kunna ta del av välkurerad musik i en intim miljö och först ut på scen är Shadi G som har gjort sig känd för att blanda kontemporär R’n’B med soul och persiska influenser som landar i ett helt eget uttryck. 
Lördagen 23/10, Artillerigatan 12, klockan 17.00, biljett köps i Ayandeh eller via DM på Instagram eller Facebook

Spoken word + Öppen Scen

Är du en aspirerande ordsmed eller kanske bara ett stort fan av poesi? Då är Göteborg Poetry Slam något som lär falla dig i smaken. På Folkteaterns finner du en öppen scen som även kommer att bjuda på några av stans bästa poeter. Kvällen leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl, dessutom kommer du få lyssna till Sara Garib, Oskar Hanska och Judith Kiros. 
Onsdag 20/10, Foaljén Folkteatern, klockan 18.30, fri entré

Win Win Youth Arena 2021

Win Win Gothenburg Sustainabilty Award är ett hållbarhetspris som belönar personer som gör insatser för att skapa en mer hållbar värld. Win Win har även ett ungdomspris Win Win Youth Award och i år är temat antikorruption för båda priserna. Dagen efter själva prisceremonin bjuder Win Win in till en heldag fylld med evenemang på Win Win Youth Arena med ambitionen att förena kultur med hållbarhet. Under dagen bjuds besökarna på en livespelning med Raghd, konstutställningar, en remake workshop med F/ACT Movement, dj:s, ett uppträdande av underhållningsgruppen QuiZadillas och klädbyte med av Shelta, Fashion Revolution Sweden och Thrive – Conscious Fashion. Fira in helgen i hållbarhetens anda!
Fredag 22/10, Auktionsverket Kulturarena, klockan 16.00

Ulrik Munther 

Ulrik Munther intar Pustervik med konceptalbumet Put Your Self Out There. I samband med albumreleasen har Ulrik dessutom gått ihop med konstnären Simeon Frohm och skapat ett flertal verk som hör till albumet i form av såväl skulpturer som bilder. Detta går dessvärre bara att se i Stockholm på Way Gallery, men om du vill lyssna till musiken så kan du få uppleva den i sin helhet på Pustervik, det är inte helt fel det heller. 
Fredag 22/10, Pustervik, klockan 19.00, biljett 295 kr, åldersgräns 18 år