Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa v.37

Veckans fem bästa är här! Djungeltrummans redaktion har precis som vanligt finkammat Göteborg på veckans fem bästa aktiviteter. Vecka 37 bjuder bland annat på en gårdsloppis, en täljworkshop och nytänkande föreställningar.  

Gårdsloppis med Layers of Creativity

Det är verkligen ett fullspäckat schema när Layers of Creativity bjuder in till gårdsloppis vid Verket i Gårda. Här finns det klädbytarbord, DIY- och virkworkshops, dj:s och en Babemba foodtruck. En bättre komponerad helgaktivitet får du leta länge efter.
Lördag 18/9, klockan 11.0-16.00, Lilla Stampgatan 1

Bondens Egen Marknad

Under höstlördagarna är det marknad i Haga, här samlas ett tiotal producenter från Västsverige för att sälja lokalproducerade och nyskördade delikatesser. Slå på stort och handla hem färska grönsaker, potatis, bröd, ost, kött och vad som än faller dig i smaken och bjud hem dina vänner på en brakmiddag.
Lördag 18/9, klockan 10.00-14.00, Haga Nygata

Täljworkshop GBG

Nu är det höst, även känt som nystarternas tid. Så vad väntar du på? Passa på att skaffa dig en ny hobby. Under lördagen kan du besöka Gathenhielmska huset för att delta i deras täljworkshop. Här lär du dig hur man går tillväga när man skapar skedar och slevar från färskt trä. Perfekt talang att öva upp inför julafton, för vem kan motstå en slev som du täljt helt själv?
Lördag 18/9, klockan 11.00, Gathenhielmska huset, boka plats via DM eller 0736767441

Gregarious / Soon Circus Company

I Gregarious möter publiken de två cirkusartisterna Nilas Kronlid och Manel Rosés som utforskar närhet och mänsklighet i sportens universum. Föreställningen är delvis baserad på dera egna vänskap och på scen kommer du få beskåda teeterboard, Chinese pole och akrobatik. En annorlunda upplevelse där kampen mellan tävling, brödraskap, laganda och rivalitet utforskas.
Fredag 18/8, klockan 19.00, Stora Teatern, biljett 125-220 kr

Gretchen – Hur man blir som man vill, när man inte blev som man skulle

Nattklubbsdrottningen Gretchen är tillbaka med föreställningen Hur man blir som man vill, när man inte blev som man skulle. Här tar sig Gretchen an könsroller och fördomar och lyfter det fina med att inte vara precis som alla andra. För vem är egentligen det?
Lördag 18/9, klockan 15.30, Auktionsverket kulturaren, biljett  225 kr