Annons ↓ Annons ↑

Världskulturmuseet öppnar ny utställning

I augusti kommer utställningen Kimono- från Kyoto till catwalk till Världskulturmuseet. 

Den 17 augusti öppnar Världskulturmuseet utställningen Kimono- från Kyoto till catwalk som kommer att visas till den 5 december 2021. Utställningen har tidigare visats upp på Victoria and Albert Museum, V&A i London och i augusti gör den internationella utställningen sitt första stopp i Göteborg.

På Kimono- från Kyoto till catwalk kommer besökarna att kunna beskåda japanska 1600-talsplagg, haute couture och samtida kimonor och ta del av kimonons historia. Utställningen har över 300 unika föremål som kommer att vägleda besökarna genom kimonons betydelse genom tiderna. Bland annat visas klassiska plagg från Star Wars-filmerna men även äldre plagg som har anor ända till 1600-talets Japan. I Göteborg kommer även Världskulturmuseet att visa upp fyra kimonor ur den egna samlingen.

– Vi är otroligt glada över att Världskulturmuseet blir första stopp för utställningen på dess internationella turné och att utställningen äntligen får möta publiken. I dessa tider med fortsatt begränsat resande känns det extra roligt att kunna erbjuda denna fantastiska utställning för besökare i Sverige. Det blir en resa både inom mode och historia där kimonons utveckling följs genom tiderna fram till idag, säger Lena Stammarnäs, utställningsproducent på Världskulturmuseerna.