Annons ↓ Annons ↑

Valborgsfirande i Göteborg 2019

Valborg, valborg, valborg – varför ska det alltid vara så svårt att bestämma var en ska fira in sommarens stundande ankomst? Tur är väl det att vi har snickrat ihop en guide över valborgsfesterna runtom i staden, välj och vraka bland klassiker och spännande nykomligar.  

Folk: Valborgsfeast! 
Folk är en trogen klubb i natten, så även denna valborgsafton. Här hittar du Alex även känd som Mythologen  och hans vapendragare Björn bakom spelarna. Fira in sommaren med house, disco, kraut och annat dansant.

Cafe Fluß – Fluß Valborg Opening 
Valborgsfirande nära vattnet är ju svårslaget och nu öppnar Cafe Fluß upp för säsongen. Dansa till rytmiska beats från Katz-K, Daniel Shai och Discohaman tills sent in på natten. 

Fransk valborg på Boulebar Rosenlund
Känner du att det här med kubb, supande, dryckesspel och tända brasor är för osofistikerat för ditt valborgsfirande? Då har Boulebar Rosenlund något som lär få dig att känna dig tres chic. Knyt en scarf runt halsen sådär trendigt och kom i tid tills 19.30, då bjussar nämligen Boulebar på fri bana.

Fête Du Valborg på Kyrkogatan 13
Vill du fira valborg med stil? Då ska du traska bort till Kyrkogatan 13 och fira hos Unity Jazz och Champagnebaren. Här kan du äta ostron och sardeller och dansa till italia-disco och jazzmusik.

Apartment: 5 year anniversary
Sikken lineup hörrni! Apartment firar hela fem år och slår på stort med stans egna Magnus Nylander och har även fraktat hit Stockholmsdyrgripen Baba Stiltz. Festen kan inte bli annat än lyckad. 

Småbirans Valborg på Pustervik
Dj Småbiran som ligger bakom klubbarna Hoodlums, Goodlife och Mega Bashment ihop med Axxionpack ställer till med valborgsfirande på Pustervik. Shake your hips n’ bones till hip hop, soul och annat smått och gott.

Midnight Light Festival: GBG PRE PARTY
Lite senare i sommar kan du ta en festivalbuss upp till Vilhelmina men redan nu kan du förfesta inför festivalen. Fira valborg på festivalvis med norrlandsbingo i foaljén och fortsätt sedan natten med att dansa loss till Simon Bilbomb, BF/C och Orsak:Oslo.

Studio HPKSM 
Afrobeats, hip hop, trap, r&b och annat festligt står på menyn när Finest och Melina Do Rosario arrangerar valborgsgalej á la hemmafeststil i Studio HPKSM:s källare.

Kino VGFLT b2b Richard F 
Gillar du Kino, gillar du house och minimal? Dåså, bara att hugga första bästa plats för ikväll lär Kino bli knökat. För nog vet de flesta att Kino är ett av stans bästa ställen när det vankas sommar, så även denna valborgsmässoafton.

Valborg på Paradiset
Vill du fira en idyllisk skärgårdsvalborg så är Paradiset ute vid Saltholmen ett ställe för dig. Kvällen till ära spelar Åke Falk en kombo av r&b och lite go ambient house på uteserveringen tills pizzan och ölen tar slut.

Push – Adrian Lux
”We don’t sleep when the sun goes down. We don’t waste no precious time”, sjungs det i Adrian Lux dänga Teenage Crime från 2010. Så slösa inte din dyrbara tid, fira in Valborg med hederligt dunka dunka på Push. 

Klassiker

Härlanda Tjärn
Hoppborg, fika, livemusik, brasa, prickskytte med innebandyklubba, lotteri och grillande. Härlanda levererar precis som vanligt ett hederligt valborgsfirande som heter duga.

Göteborgs Trädgårdsförening
Göteborgs Trädgårdsförening fylls av studentkårernas orkestrar och universitetens mest skönsjungande elever. Packa en picknick och avnjut lite musik bland den lummiga grönskan.

Gå in i Malmska valen
Naturhistoriska kan verkligen det där med ordvistar. Idag är det val-borgsmäsoafton och den Malmska valens gap är öppet. Många är vi som tänkt tanken och hela 2 200 personer har interessemarkerat eventet. You snooze you loose, var på plats i tid och ta chansen att gå in i världen enda monterade blåval.

Slottskogen
Traditionsenligt valborgsfirande på Stora Mattan precis nedanför Björngårdsvillan.

Chalmers cortègen
Vad vore väl en valborg utan Cortégen? Idag avgår Cortégen för sitt 110:e år. Missa inte chansen att återigen, för den 110:e gången, se fulla chalmerister skildra det gångna årets nyheter rullandes på hjul.