Annons ↓ Annons ↑

Vad gör du om det regnar i sommar?

Väderkartorna på TV visar inte solar som ler snällt från kartan över Sverige och Europa. De visar arga röda färger som talar om för oss att det kommer att bli hett. SMHI kanske varnar för gräsbränder just nu, men vi vet alla att det hela kan svänga, och det kan svänga snabbt! Vad gör du när regnet kommer och du har ledigt?

Tid för icke-måsten

När regnet står som spön i backen så kan det leda till lite olika reaktioner. Särskilt när vi har ledigt. Om du hade planerat tid på stranden så kan vädret kännas som en personlig attack. Men om du känner att det kan vara skönt att slippa alla måsten som kommer med vackert väder så händer det intressanta saker.

Du kan till exempel ägna dig åt betting på casino utan dåligt samvete. Att du bettade på fotboll eller snurrade på slots när du ändå inte kunde göra något annat är ju ingenting. Du slapp ju köpa glass och betala för parkering så budgeten finns. De som du skulle ha mött upp i parken tänker antagligen precis som du. Ni kan ses senare då det har slutat regna.

Dags att planera

Personer som tycker om att planera tycker också om att få mer tid över till detta. Inte så att du inte kan gå ut bara för att det regnar. Men det känns vettigt att stanna inne en stund och plocka fram lite te samt papper och penna. Nu kan du planera för det som är kvar av sommaren. Kanske blir det en sista-minuten resa söderut.

Med din bästa Spotify-lista så kan du bli inspirerad. Och om du inte har en egen favoritlista så kan du snabbt få fatt i någon annans på Facebook! Kanske kommer du på helt nya planer för framtiden. Ur en regnig dag föds idéerna om en helt ny tillvaro. Ett nytt jobb till hösten kanske… 

För din hälsas skull

När saker och ting blir avbokade på grund av sommarväder som innebär hård blåst och regn så kan du ändå slå ett slag för din hälsa. Ge dig ut och spring i blåsten och kom sedan in för att köra olika former av styrketräning. Du kan bli förvånad över hur mycket du kan göra utan några som helst redskap.

Passa också på att ta hand om din hud. En ansiktsmask har du tid med då du sitter hemma istället för att glassa i solen på en uteservering. Om du inte har några bra produkter hemma så kan du snabbt beställa dessa online. De kan vara hemma hos dig imorgon. Träning idag och så hemma-spa imorgon!

Sortera 

I takt med smattret mot din ruta så kan du sortera mycket. Sortera kläder, lådor, skafferi, räkningar och tankar. Bli av med sådant som du inte längre behöver och gör plats för nytt. Du kan få en känsla av att solen ändå sticker fram då du blir så nöjd med ordningen i din tillvaro. 

När det väl blir fint väder igen så upplever du inte att de regniga dagarna var slöseri på helg och semester. Du fick ju så mycket gjort och då kan du ha gott samvete då du somnar på en luftmadrass i en pool…