Annons ↓ Annons ↑

Utsikts­platser i Göteborg

Får vi bjuda på en utsikt till kaffet? Djungeltrumman har finkammat Göteborg på vackra vyer, så packa ner termosen och kasta dig ut i solen vetja!

Hisingsparken
Ramberget i all ära – någon kilometer norrut finns ett panorama som är snäppet vassare. Parken håller sig även med 4H-gård, och gulliga djur kan en väl aldrig få för mycket av?
Hållplats Bjurslätts torg

Skansen Kronan
87 meter över havet låter väl inte mycket för världen. Ha! trodde du ja. När du mot förmodan nått toppen, sitt ner lääänge, titta på solnedgången, få ner pulsen och ta några djupa andetag av den patriotiska luften. Viktigt är också att ta ett 360-varv innan hemgång.
Hållplats Prinsgatan/Järntorget/Hagakyrkan 

Kvibergs kyrkogård
Det här är Sveriges största kyrkogård, så gå inte vilse! Bellevuerondellens falafelkiosk har tyvärr försvunnit, men Nergiz Grill på Artillerigatan är ett säkert kort för matsäcksinköp.
Hållplats Bellevue

Överåsparken
Från familjen Dicksons gamla grönområde vid Danska vägen ser du Liseberg åt ena hållet och ända till Vinga åt andra. Att Snikens kulle har stans billigaste Brucan-biljetter är en trevlig bonus.
Hållplats Herrgårdsgatan

Masthuggskyrkan
En klassiker för picknick och sommarfest medan solen går ner över Majornas tak. Ta sikte på den stiliga kyrktuppen, som till och med vunnit pris i en skönhetstävling!
Hållplats Fjällgatan

Sjöbergen
Förutom kolonilotter, biodlingar och hönskooperativ, bjuder odlarföreningen vid Nya Varvet på en riktig kanonutsikt. Sugen på en egen lott? Kolla in sjobergen.se!
Otterklintsvägen

Redbergsparken
Några steg bakom Halta Lottas finns en liten park med storslagna vyer. Mer än måttlig red-löshet rekommenderas dock inte i trapporna upp.
Hållplats Redbergsplatsen

Bubblare: Fågeltornet i Slottsskogen

Pssst. Vill du inte alls klättra i berg? Du vill äta vegan-käk och dricka billig öl istället? Kika bland våra andra guider för att hitta det du söker!