Utomhusbion i Azaleadalen ska slå världsrekord

Den 16 juli kommer Europas största utomhusbio tillbaka till Azaleadalen. Detta år satsar Pucko Sommarbiofestival på att slå världsrekord med hela 10 000 besökare.

I sommar bjuder Pucko tillsammans med Big Crowd Factory på gratis utomhusbio under sex kvällar runt om i Sverige. Den 16 juli är det dags för utomhusbiofestivalen att återigen inta Azaleadalen. 
– Vi är glada över att vara med och skapa en magisk sommarkväll för göteborgarna med biomys och chill, säger Daniel Snöhäger, kommersiellt ansvarig för Pucko hos Arla Foods, i ett pressmeddelande.

Under kvällen utlovas inte bara kvalitétsfilm och festivalkänsla under stjärnorna. Man satsar även på att slå världsrekord i antal besökare. Sommaren 2019 arrangerade Big Crowd Factory Europas största utomhusbio där fler än 8 500 besökare samlades i Azaleadalen. Efter två år av mindre upplagor på grund av restriktioner vill man nu nå högre siffror.
– Det känns så kul att utomhusbiofestivalen återigen besöker Azaleadalen och vi hoppas på att få se så många som möjligt på sommarens filmvisning! Nu satsar vi på världsrekord med över 10 000 besökare, och hoppas på att hamna i Guinness World Records med världens största utomhusbio, säger Rikard Jonsson, Head of Marketing hos Big Crowd Factory, i ett pressmeddelande.

Foto: Anton Gustavsson

Pucko Sommarbiofestival är en heldagsfestival med foodtrucks, loungeytor, DJs, artister, biokiosk och en 72 kvadratmeter stor bioduk. Inne på festivalområdet bjuder Pucko på produkter, goodiebags till festivalens första besökare samt chans till att vinna VIP-biljetter till festivalens bästa platser. Där det även ingår en egen butler under filmvisningen.
– Vi är så glada att äntligen vara tillbaka med vår storskaliga utomhusbiofestival runt om i Sverige, efter två år av pandemirestriktioner och mindre event. Att få lov att arbeta med det klassiska varumärket Pucko är helt fantastiskt. Pucko och utomhusbio går verkligen hand i hand, ett koncept som har fungerat sedan 50-talet och som håller än idag. Det är någonting alldeles speciellt med sommarkvällar och utomhusbio, säger Rikard Jonsson, Head of Marketing hos Big Crowd Factory.

 

Pucko Sommarbiofestival 2022:

2 juli, Tantolunden, Stockholm

9 juli, Lördagsplan, Malmö

16 juli, Azaleadalen, Göteborg

30 juli, Tantolunden, Stockholm

20 augusti, Källparken, Uppsala

27 augusti, Patrik Rosengrens Park, Lund

Filmerna som visas avslöjas en vecka innan respektive event via www.bigcrowdfactory.com/festivaler.