Annons ↓ Annons ↑

Ultraparty på Ringön

Alla har attendat men ingen har stenkoll på vad det egentligen är. Vi slängde iväg några frågor till gänget bakom helgens The Draft för att reda ut saker och ting.

Hej Klubbfacket! Vilka är ni?
– Klubbfacket är en sammansvärjning av konstnärer, arrangörer, bilmekaniker och älskarinnor av supergeil musik. Rörelsen grundades av medlemmar från Mythos, Superbia Luxuria, Secret Island Nation, Skankaloss, LaBlaza, Stratosphear, Nirvana, Honungsbaren och Rottweiler Bar. Vårt första mål att skapa en kreativ frizon i stadens hjärta och få det att bulta.

Låter grymt! Vilket fack vill ni bli placerade i, då?
– Facket längst upp.

Berätta mer om The Draft!
– Vi kallar The Draft  för ett ultraparty, en audiovisuell explosion. På spridda utomhusscener, i ett tempel och i råa industrilokaler vid vattnet blir det flera karaktäristiska bidrag till partyt. En mängd liveakter, soundsystems och dj:s levererar allt från konst till feministisk könsrock och technobeats, från kl 12 tills väääldigt sent.

”En kontrast till det etablerade, städade och nybyggda”

Vad är det som är så gött med Ringön?
– Med sina varv och bilverkstäder står Ringön för det gamla Göteborg, och bjuder på en charmant kontrast till det etablerade, städade och nybyggda. Och så ligger denna pärla väldigt centralt.

Hur funkar det rent praktiskt på lördag?
– Det finns två festivalområden: Järnmalmsgatan och Manufakturgatan. Först registrerar du ditt medlemskap online, och där eller senare i en entré löser du biljetter, separat till de båda områdena. För ett fullvärdigt ultraparty rekommenderar vi så klart att du skaffar dig access till båda. Till Ringön tar du dig genom att åka över bron till Frihamnen och följa kartan till korsningen Järnmalmsgatan–Manufakturgatan.

”Första utkastet till ett lite fetare liv”

Vad ser ni själva mest fram emot?
– Tja, det kan vi inte enas om riktigt. Veteraner som Locus eller Kraft kommer ju leverera som alltid, men så har vi helt blandade favoriter som pärlan Lilla Lovis och Viagra Boys som kommer bli våra nästa världsstjärnor! På Klubb Hopf ser vi fram emot nytt material från Barish Firatli och den alltid lika sköna Californiaman.

Blir det fler The Drafts eller är det en engångsgrej?
– Det här är bara rekryteringsfesten. Det första utkastet till ett lite fetare liv. Klubbfacket tänker få med sig en massa nya medlemmar som vill integrera sig i vår färgglada vision om att berika Göteborgs klubb- och konstscen.

Vad behövs det mer av i Klubbgöteborg?
– Fler alternativ för oss som inte känner oss hemma på Avenyn. Och det vore även fint om man inte behöver gömma sig i svartklubbar för att själv kunna bestämma när man vill gå hem.

Mer info om registrering och biljetter hittar du här:
https://www.biljettkiosken.se/event/150829-klubbfacket-the_draft
https://www.biljettkiosken.se/event/150829-klubbhopf-the_draft
https://www.facebook.com/events/1462228524102131
http://www.klubbfacket.se