Annons ↓ Annons ↑

Trendiga ord 2020 – Corona edition

Pandemys, covideosamtal och snorpolis. Häng med när Djungeltrumman listar vanligt förekommande ord från Corona-året 2020. 

Onlineevenemang – I och med de nya rekommendationerna till följd av Covid-19 ställs en massa evenemang in eller flyttas fram. I tomrummet efter de event som inte blir av föds onlineevenemangen. Men hur kul är det egentligen att sitta på sin kammare och se en konsert “live” på sin skärm?

Covideosamtal (Zoom möte) – Kanske är detta en av de bättre sakerna som kommit med Corona. Nu kan man sitta hemma, ha skjorta, kavaj eller något annat städat på överkroppen och pyjamasbyxor på underkroppen. Ingen kommer märka att du glassat runt i pyjamas hela dagen lång. 

Superspridare – Skit i festen, klubben och långväga resor. Vill du kunna festa överhuvudtaget 2021? 

Snorpolis – Helt plötsligt vågar man inte snyta sig eller ens försöka hålla kvar snoret i näsan. Skulle du mot förmodan torka din rinnande näsa kommer du få allas ögon på dig. 

Handsprit – Handsprit var tidigare förknippat med bajamajor på festival, nu finns det i var och varannan handväska, ficka eller butik. Doftsatta eller med den där spritiga airen som långsamt lämnar rummet. 

Toapappersbrist – Minns ni när hyllorna ekade tomma eller när toapapperspriserna sköt i höjden för att vissa inte kunde hejda sig från att bunkra upp med sisådär 100 rullar? Toapappret kommer inte att ta slut för att vi lever i en pandemi, så lämna några rullar åt din granne också.

Balkongapplåd – Sjukvården har gjort ett makalöst jobb och personalen är verkligen hjältar, men nog hade de behövt lite mer resurser än en applåd på balkongen. 

Korttidspermittering – Vi är nog många som har bekantat oss med just permittering i år. Bejaka den tid som frigörs under din permittering med att skaffa dig en ny hobby. 

Folksamling – Inget vi kommer att se skymten av under 2020.

Sittdans – Nu när klubbarna har stängt finns det inte så mycket att välja på mer än att sittdansa vid sitt bord. Här jobbas det mycket med armar, händer och överkropp. 

Pandemys – Pandemiskt mys är inte att underskatta. Gör det bästa av din karantän och tänd lite ljus och mys ned dig i soffan. 

KK– KK står inte längre för knullkompis, 2020 har förkortningen fått en ny innebörd, nämligen karantänkompis.