Annons ↓ Annons ↑

Tomas Andersson Wij till Pustervik

Tomas Andersson Wij kommer till Pustervik. Två år efter det kritikerrosade och Grammisnominerade albumet Högre än händerna når och tre säsonger av den populära podden Hundåren är Tomas Andersson Wij tillbaka med ett nytt album och turné som når Pustervik 4 november. 

Det nya albumet har fått titeln Åskan i hjärtat, släpps 16 september och följs av en turné med nytt band. Redan den 26 augusti släpps ett smakprov i form av den tolv minuter långa Boken om Jean som handlar om Tomas bästa vän som nyligen gick bort, och om deras vänskap.
– Jean Skarstedt levde ett otroligt liv och är en av de människor som har betytt mest för mig. Jag har ofta tänkt att nån borde skriva en bok om honom. Det här är ett sorts utkast till den boken, säger Tomas Andersson Wij.

Åskan i hjärtat är en skiva om vänskap och kärlek, fäder och söner, avslut och mirakler. Enligt pressreleasen så ska lyssnaren ”som vanligt” få en känsla av att TAW skrivit ett långt brev till sina lyssnare, ett brev som tar 40 minuter att läsa.
– Jag började skriva det här albumet med samma idé som jag brukar ha: att göra den akustiska skivan. Det gick som det brukar. Och jag har väl börjat acceptera det nu, att de låtar kommer som vill komma. De här två åren har varit allt annat än stillsamt gitarrklinkande. Min bäste vän dog och strax därpå gick min pappa bort i covid. Pappa och jag hade en hård och trasig relation ända sen tonåren och även om vi pratade över facetime en halvtimme innan respiratorn stängdes av så möttes och försonades vi aldrig riktigt. Samtidigt som det här hände fick jag vara med om en kärlekshistoria jag aldrig varit i närheten av förut. Så det har varit starka kontraster. De nya låtarna behövde kraft, de behövde trummor och stråkar, berättar Tomas Andersson Wij.

En lång rad av Sveriges främsta musiker medverkar på albumet: Lars Skoglund, Paulina Palmgren, Peter Morén, Erik Arvinder och Andreas Mattsson med flera. Merparten av skivan har TAW producerat tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck, som han även arbetade med på ”Högre än händerna når” och som även mixat allt. Titelspåret är producerat av Jonatan Järpehag.

Åskan i hjärtat tour med Tomas Andersson Wij kommer till Pustervik den fjärde november i år.

Mer läsning
Tomas Andersson Wij till Trädgårn’s sommarscen 2019

Tomas Andersson Wij-Wiki