Tips till dig som ska hyra din första lägenhet

Är du på väg att flytta hemifrån? Då finns det en hel del att tänka på. Här delar vi med oss av våra bästa tips till dig som ska flytta till din första egna lägenhet. För det första gäller det att ha koll på elabonnemang, försäkringar, bredband och andra abonnemang som du kan behöva teckna. Kolla upp vad som ingår i hyran och vad du själv behöver fixa. Ofta behöver du exempelvis välja elleverantör. Dessutom är det obligatoriskt att ha en hemförsäkring.

Välj en lagom kostsam lägenhet

När du ska hyra lägenhet så gäller det att vara förberedd på hyran. Hyr inte en dyrare lägenhet än vad du klarar av att betala varje månad. Du vill inte att det ska kännas pressas och att det ska bli för lite pengar över varje månad. Då är det bättre att börja med en liten mindre och enklare lägenhet en bit utanför stan och sedan uppgradera i takt med att du får ett mer välbetalt arbete. Kanske kan du på sikt köpa en bostadsrätt som du sedan kan sälja. Det brukar vara en bra affär som skapar möjligheter att hitta ett ännu bättre boende på sikt.

Inred din lägenhet

Besök gärna IKEA eller något annat stort möbelvaruhus när du ska handla dina första möbler. Där hittar du det mesta du behöver och du slipper åka mellan massor av olika affärer. Du kan även handla möbler på nätet, men det är bra att mäta utrymmet där de ska stå först så att du vet att du säkert rymmer dina saker. Skaffa gärna en extra madrass om du någon gång vill att en kompis ska kunna sova över. Man vet aldrig när det tillfället dyker upp. Och glöm inte att göra det trivsamt i din lägenhet, det ska vara ett härligt ställe att komma hem till.