Annons ↓ Annons ↑

Tio regnsäkra platser i Göteborg

Nu har det hänt, regnet och höstrusket verkar vara här för att stanna. För att göra livet lite lättare för våra läsare har vi skräddat en guide över tio platser i Göteborg där du slipper undan såväl skyfall som duggregn.

1. Nordstan
I Nordstan passerar hundratals stressade människor ut och in genom shoppingallerian och vi är väl medvetna om att det inte är ett lika zen ställe att söka skydd på som exempelvis Hagabadet. Men vad gör väl det? Här finns det rejält med tak över huvudet och en uppsö av valmöjligheter samt en tunnel som tar dig hela vägen från Nordstan till Centralstationen.  

2. Palmhuset
Palmhuset är kanske det vackraste tipset vi har att erbjuda på vår lista. Här kan du höra regnet smattra mot glastaket och skratta dig lycklig över att din frisyr är intakt och dina kläder är torra. Lukta på blommorna, slå dig ned på en parkbänk i växthusvärmen och vänta ut ovädret. 

3. Stadsbiblioteket
Befinner du dig vid toppen av Avenyn när himmelen öppnar sig och helvetet brakar lös? Om svaret är ja så är Stadsbiblioteket din räddare i nöden. Här finns såväl kaffe, mat och toaletter som böcker och tidningar ifall skyfallet vägrar ge med sig.

4. Kville Saluhall
Vem har sagt att regnrusk måste kännas grått och trist? Om du befinner dig i Kvillebäcken kan du alltid lyxa till det och söka skydd från ur och skur bland chark, delikatesser och fisk.

5. Viktoriapassagen
Vid det här laget vet nog de flesta att det gärna regnar de dagar en väljer att lägga paraplyet på hyllan, men om du trotsar vädergudarna kommer Victoriapassagen att lysa upp din tillvaro likt ett ljus i mörkret. Viktoriapassagen erbjuder både exklusivare och nischad shopping men även gott fika signerat Da Matteo. Mysigt så det förslår och välplacerat mitt i city – perfekt för dig som är väderoptimist och rör dig innanför vallgraven. 

6. Kafé Magasinet
Kafé Magasinet har inte bara vin, öl, kaffe, te, mat, fika utan även ett orangeri. Perfekt för dig som vill sitta i en Instagram-vänlig miljö och avnjuta något smarrigt utan att bli dyngsur. 

7. Säldammen vid Slottskogen
Om du hör till någon av kategorierna hurtigbulle, student på inspark eller hundägare så är detta tips något för dig. Slottskogen har ju i och för sig många träd och lekplatsbyggen en kan söka skydd under men för den som vill ha ordentligt tak över huvudet och något gulligt att se på rekommenderas Säldammen. 

8. Biopalatset
Alla vet väl att regn + bio = sant? 

9. Andra Långgatan
Här kan du välja att söka skydd hos en bar och dricka något värmande eller lägsmed slutet av Andra Långgatan där det finns en trottoar med tak över huvudet om du inte är på lika bra festhumör som resten av långgatan. 

10. Göteborgs Naturhistoriska museum
Glöm bort välden utanför och titta på världens enda monterade blåval och andra festliga djur i varierande skick. 

Bubblare: 
Samhällsvetenskapliga biblioteket
Student eller ej, här finns det intelligenspoäng att plocka. Hugg första bästa tjocka kurslitteratursbok och slå dig ned i det anrika biblioteket.