Stureplansgruppen tar över Avalon

Nu blir Göteborg lite mer som Stockholm. Eller i alla fall lite mer ägt av Stockholm (och Norge*).

Från årsskiftet tar den stockholmsbaserade livsstilskoncernen Stureplansgruppen över Avalon Hotel, med takterrass och utomhuspool och allt. Uppköpet är en del i koncernens satsning på hotellbranschen. ”Med det centrala läget utgör Avalon en perfekt utgångspunkt för shopping, kultur, nöjen och ett pulserande liv”, säger SPG i ett pressmeddelande.

– Jag har varit stamgäst sedan de öppnade 2007 och alltid tyckt att det är ett fantastiskt hotell. Allt från servicen, läget, arkitekturen och de härliga personerna har ständigt gjort intryck. Inte minst har Torbjörn (grundare av Avalon) imponerat med att skapa ett hotell som precis lika gärna skulle kunna ligga på Ocean Drive i Miami, säger Stureplansgruppens koncernchef Vimal Kovac.

Ocean Drive alltså? Det var inte dåligt.

– Stureplansgruppen står för kvalitet, service och långsiktighet på samma sätt som Avalon, vilket ger unika gästupplevelser. Jag är stolt och glad att lämna arvet vidare till Vimal med medarbetare och är övertygad om att Avalon fortsätter sin framgångsrika resa, säger Torbjörn L. Johansson, snart före detta ägare till Avalon Hotel.

Med start från 2 januari 2023 tar Stureplansgruppen över verksamheten och försäkrar inför det att bokade rum, möten, event och restaurangbesök kommer att löpa som vanligt och att fastigheten även i fortsättningen kommer att ägas av fastighetsbolaget ByggGöta. Stureplansgruppen driver förstås via dotterbolaget Avenygruppen redan Push, Storköket och Backstage. För att inte tala om Gurras, som man deläger ihop med Gustav Trägårdh. Med reservation för att vi kan ha missat något.

* Petter Stordalen äger i skrivande stund 40% av Stureplansgruppen..