Annons ↓ Annons ↑

Studio HPKSM öppnar bakficka

Till helgen bygger HPKSM ut studion och gör plats för ännu mer kvalitetskaffe, hantverksöl och  sköna pubmackor. Krögaren Georg beskriver Bakfickan som naturlig förlängning av studio HPKSM där de kommer leverera avskalade akustiska sessions blandade med stökigt sorl, café- och bistromat.

I två år har restaurangen, replokalen och kaffegaraget huserat på Storgatan. I en stenbelamrad källare i Vasastan kombineras svettig rock och nymalen espresso med italienska rustika middagar. Bakom krogen står bland andra Georg Möller, grundare av Mahogny kaffebar och nu krögare på Studio HPKSM. Till helgen får han ännu en bebis i sitt sköte, HPKSMs bakficka.

– Tänk färgsprakande dansk neoexpressionistisk konst i klassisk Andy Warhol 80-tals eufori blandat med Basquiat och Mapplethorpe samt 50-tals skolstolar i olika härliga variationer som har eroderats av hundratals, kanske rent av tusentals, ändalykter genom decennier samt en gammal skolplint. Gjutjärnsöltappsrör, ett mastodontiskt ventilationssystem samt ett trägolv från 1898 som slåss med Bauhausindustrilampor från 20-talet. Lägg därtill 100-årigt lärkträ från en tegelfabrik i Belgien som ger den där extra kulinariska puffen och vi har Studio HPKSMs bakficka, säger Georg Möller.

Kommer Bakfickan hålla öppet även under dagarna?
– Ja! I Studio HPKSM’s bakficka spränger vi även in ett Mahogny Coffee i nytappning. Mahogny Park & Friends! På dagtid är det café, Mahogny Park, och på kvällstid bar, Studio HPKSM! En ölbar, en kaffebar, en matlucka och en kaffekvarnsbar! Allt inbäddat i neoexpressionistisk konst, både stationär och föränderlig.

På fredag är det premiär för Bakfickan, i samband med årets första programsläpp smygöppnar gänget även den nya delen av källaren. I sann HPKSM-anda står givetvis livemusik på fredagens schema, Francesca e Luigi på scenen och Klubb Heat bakom skivspelarna.

–  Studio HPKSM’s ledord är konst, poesi och musik. Planen är att Bakfickan också kommer bli ett space för att visa olika former av konst, sälja prints och ställa ut månadens konstnär som vi publicerar i vår tidning varje månad. Allt i klassisk avskalad rå ärlig Studio HPKSM manér, med en öl i ena handen och ett glas vin, eller fler, innanför västen, säger Georg.

Mer info om smygöppningen hittar du här.