Annons ↓ Annons ↑

Stora Saluhallen får en ny restaurang

I december öppnar restaurang Kajutan i Stora Saluhallen.

I december beräknas Stora Saluhallens västra kortsida få ett tillskott i form av fisk-och skaldjursrestaurangen Kajutan. Restaurangen kommer att ligga på ett entresol och själva serveringen kommer att finnas på några av de befintliga butikernas tak. Kajutan har tidigare legat i Feskekôrka och när Feskekôrkan stänger för renovering i september kommer förberledelserna för flytten till Stora Saluhallen att påbörjas. 

– Vi på Kajutan är glada för att det blev en bra lösning och det känns väldigt bra att flytta in i Stora Saluhallens unika entresolplan. Vi ser fram emot att fortsätta servera göteborgarna förstklassiga fisk- och skaldjursrätter, säger Peter Cornelius, ägare av Gåsö Krog HB som driver Restaurang Kajutan.

Stora Saluhallen har funnits sedan 1889 och är ett byggnadsminne vilket innebär att Länsstyrelsen har genomfört en bedömning och gett sitt godkännande innan Higab fick bygglov för själva ombyggnationen.

– Det är viktigt att de anpassningar vi gör överensstämmer med byggnadens arkitektur och karaktär. Vi är övertygade om att den nya restaurangen kommer bli ett bra tillskott i denna fantastiska saluhall, säger Pontus Isaksson, fastighetschef Higab.