Stigbergets blir med app – firas med maxad festivalkväll  

Stigberget har sedan länge varit Göteborgs bästa plats för livemusik och från och med den 30 september blir det om möjligt ännu bättre. Då lanseras nämligen Stigberget Live – en eventapp där alla evenemang från Oceanen, Musikens Hus, Utopia Jazz, Hängmattan, Skeppet GBG och Fyrens Ölkafé kommer läggas ut. 

Releasen av appen kommer firas med en maxad festivalkväll på Stigberget med musik, mat och dryck. Djungeltrumman tog förstås ett snack med projektledarna Josefina Edensvärd och Erik Ridderstolpe om appen och festivalkvällen.

Hej! Vill ni berätta lite om appen?
Hej! Stigberget Live är en gemensam eventkalender och samlingsapp för de scener som arrangerar i närområdet. Men den startade också som en idé för samverkan och ett utbyte, snarare än ett konkurrerande förhållningssätt oss arrangörer emellan. Vi har mycket att vinna på att samarbete och utbyta erfarenheter och just den öppna och positiva känslan oss emellan. Vårt kulturkluster är på många sätt unikt och det känns att det bubblar i området, både i miljön, bland människor och på många scener. Vi hoppas nu att många vill ta del av den aktiva kultur som vårt område har, och förstås att alla laddar ner appen!

Hur kommer man kunna använda sig av appen?
Här ser man på ett snyggt och samlat sätt alla de arrangemang och event som händer på Stigberget, man kan läsa mer om scenerna och vi kommer såklart också via appen skicka ut lite erbjudanden framöver. Hösten bjuder senare på lite överraskningar och utvecklingar av appen som nog många kommer att gilla!.

För den som inte hänger så mycket på Stigberget i dagsläget – vad har de olika aktörerna att erbjuda?
Stigberget myllrar av konserter i olika genrer, klubbar och olika typer av evenemang nästan varje kväll (framför allt ons-sön). Här kan man sjunka ner och njuta av en öl eller glas vin i en avslappnad miljö eller prova någon av alla restauranger.

Vad kan man förvänta sig av festivalkvällen?
Om man laddar ner appen Stigberget Live kan man njuta av fri entré och en fullspäckad helkväll på Musikens Hus, Oceanen, Fyrens Ölkafé, Utopia Jazz, Hängmattan och Skeppet GBG Salongen. På samtliga ställen finns det ett gött utbud av mat och dryck. Kvällen till ära är det specialpris på vår alldeles egna IPA – För Full Hals, framtagen i samarbete med Stigbergets Bryggeri.

Programmet:

18.00 Jesper Jarold (Skeppet GBG, Salongen) 19.00 Mathilda Brink (Fyrens)

20.00 OSC~ (Oceanen)

20.30 Tomas Franck (Utopia Jazz)

21.00 Barish Firarli och Californiaman (Fyrens)

22.00 Alice B & Tindra (Oceanen)

22.00 Tilde Hjelm (Hängmattan) 23.00 Saturday Night Jam Session (Utopia Jazz)

23.30 GIRLS WANT GIRLS (Oceanen)

24.00 Trummor & Orgel (Musikens Hus)

 

Mer info om varje programpunkt finns i appen som går att ladda ner redan idag.