Annons ↓ Annons ↑

Steamed buns med nordiska smaker

Sedan 2013 har det serverats avsmakningsmenyer med nordiska smaker tillreda med hjälp av asiatiska tekniker på Björk och Bambu i Linné. I sommar öppnar de för första gången upp för lunch och de bästa smakerna från årets kvällsservering hamnar istället i en fluffig steamed bun, asiatiska ångade brödknyten.

Djungeltrummans matredaktör tog sig ett snack med restaurangchefen Christina Wu Persson för att få reda på mer om de spännande bunsen.

Kvällsverksamheter går på sommarlov och ni börjar med lunch, varför?
– Vi har länge velat köra lunch och denna sommaren kändes det rätt att testa. Vi har märkt att folk vill hänga här på vår uteservering som är solig fram till eftermiddagen. Närheten till Slottskogen är perfekt, och självklart går det att ta med take away. Bunsen har tre olika fyllningar: fisk, kött och veg och så finns det en söt variant också, som för tillfället innehåller rabarber och vaniljsås.

Berätta mer om era buns!
– Vi gör allt från grunden och bakar dem på hantverksmjöl från Limabacka kvarn. De är inte sådär kritvita som de du kan köpa i affären och texturen blir annorlunda, mindre klistrig. Sen fylls de med det som är Björk och Bambu – svenska och nordiska smaker. Gravad lax, hovmästarsås och picklad fänkål är ett sätt som det kommer fram på.

Foto: Sigrid Bersmann. Bun med portobellosvamp sauterad i soja och öl, persiljemajonäs, toppat med rökta solrosfrön.

Foto: Sigrid Bersmann. Bun fylld med gravad lax, hovmästarsås och dill toppat med rostad lök.

Björk och Bambu serverar lunch fram till den 24 augusti för att sedan dra igång höstsäsongen och kvällsserveringarna. För den som vill ta en riktig semesterlunch har de fullständiga rättigheter och det kommer att finnas utvalda viner på menyn.

Adress: Vegagatan 50
Öppettider: tisdag–söndag 11.30–15.30
Pris: från 99 kr