Annons ↓ Annons ↑

Stadsdelsguiden: Johanneberg

Text och foto: Hanna Larsson

Den lilla stadsdelen Johanneberg har trots sin storlek mycket att erbjuda. I synnerhet är det mat och dryck som regerar i trakten och det är inget som vi på Djungeltrumman har någonting emot. Tvärtom. Vi tycker att mat och dryck är meningen med livet och om du är av samma uppfattning har du kommit rätt. Välkommen till stadsdelsguiden i Johanneberg.

Mat & dryck

Soup & The Kitchen
På populära Gibraltargatan ligger lunchrestaurangen Soup & The Kitchen som serverar goda  sallader och mustiga soppor med spännande toppings. Ta med favoritkollegan eller pluggdatorn och mys ner dig i den trevliga atmosfären. För vad passar egentligen bättre än en varm soppa en ruggig höstdag?
Hållplats: Ålandsgatan
Buss: 19, 55

Mahogny Coffee
Ett stenkast från Soup & The Kitchen ligger populära Mahogny Coffee. I den hemtrevliga lilla lokalen trängs du med chalmerister medan espressomaskinen går varm bakom bardisken. För den hungrige lovar Mahogny Coffee färska bakverk och goda paninis. Trevlig personal, sötsaker och rykande färskt espressokaffe håller dig om ryggen medan vi äntrar piskande-isregn-i-ansiktet-halvåret.
Hållplats: Ålandsgatan
Buss: 19, 55

Johannebar
Burgare, quesadillas och tacos. Johannebar slog upp dörrarna 2005 och är kvarterskrogen som erbjuder vällagad mat och läskande drinkar. På Johannebar kan du gömma dig från det där te och -filtmyset en förväntas ha i hösttider och istället käka pommes och dricka öl. Testa högrevsburgaren när du ändå är igång.
Hållplats: Engdahlsgatan
Buss: 19

BOV
Bov gjorde entré i krogvärlden och gräddade sin första pizza 2017. Sedan dess har det gått som på räls. Den prisbelönta lilla restaurangen med vedeldad pizza har tagit Göteborg med storm och är ett måste om du har vägarna förbi Johanneberg. Bov har även en liten butik med surdegsbröd, charkuterier och ost.
Hållplats: Ålandsgatan
Buss: 19, 55

Ölstugan Tullen
Ölstugan Tullen finns på sju platser i Göteborg varav en är belägen mitt i hjärtat av Johanneberg. Med ett brett sortiment av öl från svenska bryggerier och ett varierande utbud av hantverksöl är det stället att gå till om törsten tränger sig på. Ölstugan Tullen erbjuder även trevlig husmanskost som passar köttätaren såväl som veganen. Med en bit mat i magen och en öl i handen känns hösten kanske inte så dum trots allt.
Hållplats: Utlandagatan
Buss: 52

Charlie ́s Bistro
Om du är ute efter smått och gott är Charlie ́s Bistro ett utmärkt alternativ. I en mysig miljö erbjuder restaurangen antipasti, smårätter och goda ostar. Ta med dig någon du gillar och dela på livets goda. Sharing is caring.
Hållplats: Engdahlsgatan
Buss: 19

Wijkanders
Om du vill äta en avslappnad men lyxig lunch är Wijkanders din go to. Här möter nämligen den hederliga bricklunchen lite finare manér. Veckolunchmeny som möter bordsservering som möter självutcheckning. Spännande va? Onsdag till fredag från klockan 17.00 har de dessutom en populär bistro och vinbar. Frågan är om det finns någonting mer romantiskt än att ta ett glas rött i baren en dag mitt i veckan.
Hållplats: Ålandsgatan
Buss: 19, 55

Thörnströms kök
Thörnströms kök slog upp dörrarna 1997 och fick efter fjorton år en stjärna i Guide Michelin. Maten är modern skandinavisk och råvarorna byts efter säsong. Om spenderarbrallan är på är Thörnströms kök ett superbt ställe att sätta sprätt på kosing och få valuta för varenda krona.
Hållplats: Kapellplatsen
Buss: 16, 19, 55, 753
Spårvagn: 7, 10

Pizzeria Peperoni
I skuggan av prisbelönta Sannegårdens Pizzeria är Pizzeria Peperoni något av en gömd pärla. Vissa hävdar till och med att Peperonis pizza är godast i stan. Tunna bottnar, god sås och färska råvaror räddar den värsta bakisdagen såväl som fredagsmyset.
Hållplats: Spaldingsgatan
Buss: 18

Göra

Klätterlabbet
Få har väl undgått klättringens entré i coolrummet. Sakta men säkert har den fått var och varannan kompis att köpa klätterskor och sele. Vill du också prova på sporten som är på allas läppar? Klätterlabbet erbjuder prova på-tillfällen måndag till lördag. Kanske är det på klätterväggen du finner din dolda talang, om inte är det i alla fall häftigt med utrustning.
Hållplats: Engdahlsgatan
Buss: 19

Quiz på Foxes
”Vad ska vi göra?”, säger din kompis när ni sett klart säsong tre av La Casa de Papel för andra gången. Du suckar. För inte vet väl du. Men vi på Djungeltrumman vet att det är quiz på Foxes både tisdagar och torsdagar. Dra med kompisen och gör som våra förfäder gjorde. Umgås.
Hållplats: Ålandsgatan
Buss: 19, 55

Näckrosparken
Näckrosparken ligger i norra Johanneberg och är det perfekta utflyktsmålet en solig oktoberdag. Packa en ryggsäck med filt, kaffe och kaka. Fånga årets sista D-vitamin tillsammans med någon du håller kär på den lilla bryggan vid näckrosdammen. Winter is coming.
Hållplats: Carlandersplatsen
Buss: 52

——————————————————————————————————————————

Möt: Peter Love, Manager Mahogny Coffee

Hej Peter, vem är du och vad gör du?
– Jag heter Peter Love och är manager på Mahogny Coffee. Jag kommer från Nya Zeeland och har bott i Sverige i ungefär ett och ett halvt år. På Mahogny gör jag kaffe och serverar trevligt folk i Johanneberg.

Hur kommer det sig att du flyttade hela vägen från Nya Zeeland till Göteborg?
– Kärleken! Min partner bor här.

Varför ska en besöka Mahogny Coffee?
– Kommer du hit kan du vara säker på att du får grymt kaffe. Maten är god och det är en avslappnad atmosfär. På sommaren har vi sol hela dagen, svenskar älskar sol.

Vad är dina bästa tips i Johanneberg?
  Mahogny! Förutom oss är Foxes en trevlig bar, de har quiz två gånger i veckan. Dessutom finns det flera fina parker i Johanneberg där en kan njuta av solen, läsa en bok och bara ta det lugnt, det gör jag gärna. Det finns också klättring och badminton i området.