Annons ↓ Annons ↑

Soulastatic fyller 20!

Kanske trodde du att vi skrivit fel, men nej. Göteborgs mest klubb Soulastatic fyller 20. Många är minnena från talkpreppat golv och svettiga dansnätter. Vi har självklart pratat med Christian ”Punky” Östlund om hur det är att ha en 20-årig klubb, stammisar och att soul alltid kommer hålla.

Nu fyller din klubb Soulastatic 20 år, herrejävlar! Hur känns det?
– Overkligt, grymt och vansinnigt på så många sätt, framförallt helt sjukt hur det kunnat gå så snabbt!!

Varför tror du att just Static levt så länge egentligen?
– Tidlös musik, alltid ett gäng nya skivor till varje gång, alltid nya gäst djs är en del av receptet skulle jag tro och att folk kommer varje gång såklart.

Vad är största skillnaden nu och för 20 år sen?
– Både Djs och publik är äldre, vi spelar helt klart mycket bättre nu än för 20 år sedan och lokalen är enorm mycket större på nya Pustervik!

Är det verkligen lika kul varje år ut & år in?
– Helt sjukt, ja! Har personligen gått igenom flera olika stilar inom soul-genren genom åren, vilket gjort att jag själv alltid tyckt det är svinkul att lira. Varje gång man ser dansgolvet i full action är det lika kul, man tröttnar aldrig på det. Publiken/dansarna är det som gör klubben, utan dem inget Static.

Har ni fortfarande gäster som kommer varje klubbkväll, och har gjort i 20 år?
– Ja, det är ett gäng som har kommit ifrån start och som fortfarande kommer i princip varje gång. En del kom under första åren, försvann några år när de kanske fick barn, gifte sig eller något liknande, för att sedan komma tillbaka igen när mer tid för Soul fanns igen. Magiskt! Många som reser hit varje år för att dans och digga vid års-kalaset också, från Stockholm, Malmö, England, Tyskland, Italien, Spanien, Danmark, Norge, bland annat.

Berätta lite om 20-årskalaset, vad kommer hända? vad kan vi vänta oss?
– Vi har gäst Djs från halva Europa samt Stockholm och Malmö bokade för kalaset. Bland de bästa som finns på Soul-scenen och de kommer att spela de mest magiska skivor man inte trodde fanns för dansgolvet! Håll extra utkik efter dj Malayka från Tyskland, hon spelar makalöst bra! Annars blir det som vi alltid gjort under dessa 20 åren, dans till de bästa soul-skivorna på planeten.

Är soulmusiken odödlig?
– Ja, vi spelar ofta 40-50 år gamla skivor och det släpps fortfarande massa nya skivor med Soul. Just nu mer än på många år faktiskt från nya artister.

När kommer ni lägga ner?
– Ingen aning, man kanske borde stoppa vid 20??

Men innan du lägger ner kanske du har någon drömbokning som inte blivit av än?
– Nej, klubben har så pass bra rykte utomlands att vi i princip fått hit alla de DJ:s vi siktat på under åren. Helt sjukt!

Kommer någon av dina söner ta över klubben sen tror du?
– Ha ha nja, äldsta skulle nog snabbt göra om det till Hip Hop klubb, vilket ju delvis min egen bakgrund så jag skulle vara stammis direkt!

Har du något extra bra minne från någon av alla klubbkvällar du haft?
– Så många grymma minnen under åren, men en av de bästa kvällarna under de tidiga åren var 4-års jubileet när Ginger Taylor från Manchester fullständigt mosade oss med overkliga skivor vi bara drömt om att få höra ute. Det var på gamla Pustervik, övervåningen, stället var fyllt till bristningsgränsen och folk bara vrålade rakt ur. Sinnessjukt bra! Ginger Taylor spelar nu under 20-års jubileet igen.