Annons ↓ Annons ↑

Soulastatic flyttar ut – efter 18 år på Pustervik

I 18 år har soul-klubben Soulastatic fått Pustervik i gungning. Men nu flyttar de ut. I helgen är det inte bara säsongspremiär utan också lokalpremiär för klubben på Oceanen.

I 18 hela år har Soulastatic huserat på Pustervik. Men nu, strax efter klubbens 20-årsjubileum flyttar de ut. Men inte många meter, Stigbergstorget och Oceanen blir nytt tillhåll för soul-klubben som redan i helgen har premiär i den nya lokalen. Enligt Christian Östlund som är med och arrangerar, är konceptet är precis detsamma: ”dans och diggande till världens grymmaste soullåtar, levererat på vinyl av Europas bästa soul-dj:s”.

–Efter många magiska år i jättelokalen på Järntorget känner vi att vi vill ta ner det lite i storlek och Oceanen känns perfekt för detta! Oceanen är i princip ett enda stort dansgolv, precis vad klubben behöver, säger han.

Och på frågan hur man gör för att hålla en klubb vid liv i 20 år, svarar han:

– Svår fråga, men kan vara det ständiga skiv-letandet: att alltid hitta nya låtar för dansgolvet och därtill en dedikerad klick dansare och dj:s som alltid kommer år ut och år in. Och givetvis: tidlös musik som aldrig har något bäst före datum.

Och enligt Christian är det mycket möjligt att klubben överlever ytterligare 20 år.
– Så länge det kommer folk och dansar och vi tycker det är kul kör vi på, säger han.