Södermalmsartisten Edgar Homeros om drömmar, kärlek och framtiden

Förra året släppte den 22-årige Edgar Homeros från Södermalm sin första singel och gjorde sig snabbt ett namn på den svenska musikscenen. I mars släppte han EP:n Volatile –  som består av egenskrivna och egenproducerade låtar om framför allt kärlek –  och kort därefter utsågs han till Framtidens Artist av P3.

Den 14 september har det blivit dags för Edgar att för första gången spela i Göteborg då han intar scenen på Nefertiti, och Djungeltrumman tog förstås ett snack med honom inför det. Häng med!

Hej Edgar! Du tog ju verkligen musiksverige med storm förra året med din debutsingel Centerfolds. Berätta om den! Hur kom den till?

Tjo! Det är jag lite osäker på om jag verkligen gjorde men kul att ni tycker det! Jag har en tendens att tröttna snabbt på låtar, och Centerfolds var verkligen inget undantag. Jag var trött på den sedan redan innan den släpptes men nu när jag fått lite distans till den kan jag se att den ändå kanske är lite fin. Centerfolds är en skön liten ballad, och det känns ändå som en bra grej att den håller i längden. Och som svar på frågan så kom den till som alla andra låtar på EP:n, det vill säga rätt spontant, när jag satt och skrev en dag. Jag tror att hela låten tog mig totalt 20 minuter att både skriva och spela in.

Och berätta om dig! Vem är du?

Jag skulle väl säga att jag först och främst är en grubblare. Jag älskar att sitta och tänka och prata med mig själv och inte med så många andra. Och efter grubblandet kommer musiken, det är liksom de två grejerna jag främst är: en grubblare och en musiker. Det känns som att jag inte riktigt har något annat val än att göra musik. Det började rätt tidigt med kör och sånt där, och farsan var musiker när han var i min ålder så det var väl kanske skrivet i stjärnorna.

Det råder ju lite delade meningar om vilken genre din musik tillhör –  hur skulle du själv beskriva din musik?

Äsch, delade meningar är betydligt roligare än ett slutgiltigt svar, så jag lämnar frågan obesvarad.

Du har ju nyligen släppt din första EP och är bara precis i början av din karriär. Vad kan vi förvänta oss av Edgar Homeros i framtiden? Vad har du på gång redan nu?  Drömmar? 

Yes box, det stämmer! Det känns som en evighet sedan jag släppte EPn dock och jag jobbar redan för fullt med nästa grej. Nästa grej kommer bli bättre och fetare, och varje sak efter det ska också bli bättre och fetare –  det är målet! Det jag främst har på gång nu är att jag är ute på en miniturné, där jag utöver att jag ska spela på Nefertiti i Göteborg spelar i Linköping och Lund. Och när det kommer till drömmar är min privata dröm framöver såklart att gifta mig med någon jag älskar, men vi får se hur det blir med det.

Vi har förstått att det här blir första gången du spelar i Göteborg! Vad har du för förväntningar på din Göteborgspublik?

Ja, jag är astaggad på spelningen! Det är faktiskt inte bara första gången jag spelar i Göteborg utan typ första gången jag ens är i Göteborg. Så förväntningen är nog bara att komma fram till Göteborg levande, haha. Allt utöver det är ett uppskattat plus för min del men jag är sjukt nyfiken på att se stan!

Vad kan din Göteborgspublik förvänta sig av spelningen då?

Först och främst kan man se fram emot det bästa unga liveband som Stockholm har att erbjuda. Musikerna jag spelar med är genuint fantastiska och är jag supertacksam över att de står ut med mig och min musik. Sen kommer ju såklart EP:n att spelas, men kanske också en del nya osläppta grejjor! Det blir fett!

Jag hade egentligen fler frågor att ställa om att spela i Göteborg, men det blir ju lite svårt för dig att svara på om du aldrig varit här… så istället får du får svara på vilken scen i Göteborg du drömmer om!

Nej, jag har ju tyvärr inte så mycket att komma med när det kommer till Göteborg, men jag blir gärna tipsad om ställen att besöka!  Som svar på frågan skulle inte Ullevi sitta fel så småningom.

Lyssna på Edgar Homeros här:

På torsdag öppnar dörrarna på Nefertiti 18.00 och spelningen drar igång klockan 19. Läs mer om spelningen här