Annons ↓ Annons ↑

Skander släpper debutalbum

Ett tag tillbaka nu har det ryktats om att rapparen Skander ska släppa nytt och inatt när klockan slog över till den 10 mars släpptes äntligen debutalbumet Hon.

Skander spås enligt trogna källor blir ett utav Sveriges främsta tillskott till hiphop- och r’n’b-scenen. Under början av 2017 listade Musikguiden i P3s Tina Mehrafzoon Skander till en av de artisterna hon vill höra mer av under året och glädjande nog får vi det! Redan den 13 januari teasade han oss alla med att släppa singeln Missförstå mig rätt med ingen mindre än Seinabo Sey. Sedan dess har listan med singlar bara adderats, med låtar som 205 och Sex med Neamokid.

Missförstå mig rätt började med att jag var med Albin (Nibla) i studion, vi har en förkärlek för långsamma grejer båda två. Själva skapandet gick ganska fort. Jag var nöjd med hantverket, men kände att den var för personlig och enformig. Efter ett ganska bra tag så var Albin i Stockholm för att jobba med Seinabo Sey. Han spelade upp låten, hon feelade den och frågade om hon fick vara med, säger Skander i en intervju med Djungeltrumman tidigare i år.

Det är inte bara Skander som debuterar med ett fullängdsalbum, utan även så hans kusin Nibla som är producenten bakom albumet.