Annons ↓ Annons ↑

Sju tips för en lyckad dejt i karantän

Dejta i karantän? Ragga på distans? Går det? Livet måste ju trots allt rulla på, trots pandemi. Djungeltrumman listar sju tips för en lyckad dejt – i karantän. 

1. Facetime-dejten
Om du inte känner personen eller har träffat hen sedan innan är detta nog egentligen minst lika stelt som den allra första dejten en har med någon. Den välbeprövade Facetime-dejten är en solklar go-to för de som lever i distansförhållanden, så varför inte testa om din crush håller måttet digitalt?

2. Kolla på film på distans
Slå på valfri rulle, skräckis eller romantisk komedi eller varför inte en go dokumentär. Se om ni skrattar åt samma saker.

3. Laga mat ”ihop” 
Ställ mobilen eller datorn så att du kan ha händerna fria trots att du facetimear eller videochattar, sen är det bara att börja visa upp din talang (eller avsaknaden av talang) i köket. Vill ni dra det ännu längre kan ni alltid äta middag ihop. Följ samma recept när ni lagar mat, tänd lite ljus, dra på lite musik och utbringa en skål till din älskling på andra sidan dataskärmen.

4. Buda över blommor
Något för den tvättäkta romantikern som kräver noll fysisk kontakt. Finns det någon som inte blir glad av att få blommor? Nej.

5. Diskutera drömmar
Vad hade du byggt om du hade 100 toarullar? Svaret kanske får dig att lära känna din dejt på djupet, vem vet. 

6. Spela spel ihop
Är du en gamer? Om inte så kanske det är dags att bli det. Spela allt ifrån Grand Theft Auto till schack online. Din dejts rätta sidor lär komma fram varesig hen vill det eller inte. 

7. Gör spellistor till varandra
Alla vet att Spotifylistor är samtidens svar på blandband. Sätt ihop en fin spellista till den du håller kär som hen kan lyssna på oavsett hur långt ifrån varandra ni befinner er.