Annons ↓ Annons ↑

Sex goa göteborgare om Way out West

Nu drar Way out West in över Göteborg och fyller staden med välklädda och festsugna personer som har en tendens att allsångsfyllesjunga Håkan Hellström-låtar på spårvagnen. Men vad står egentligen på schemat för de coola kidsen under festivaldagarna? Vi har svaren.

Foto: Oskar Omne

Augustine

Var kommer en att kunna hitta dig under festivalen? 
– Det blir nog lite överallt, men Blood Orange och The Japanese House kommer jag inte att missa. Och sen på Oceanen på lördag kväll kl 01! Hoppas att vi ses där.

Dela med dig av ditt bästa överlevnadstips inför Way out West.
– Hitta dig en riktigt bra regnjacka och en riktigt god återställare!

Spårvagn, taxi eller elspark? 
– Spårvagn!

Var hittas den bästa festivalmaten?
– Oj, här är jag tyvärr fel person att fråga eftersom jag inte kan vad nånting heter. Jag tror det där lite street food-aktiga brukar vara väldigt gott. Äsch, allt är nog gott! Testa så många olika vagnar du kan!

Hur tacklar du söndagen efter Way out West?
– Det blir nog en lång sovmorgon och en varm dusch och sen en god middag nånstans med bandet som har fått stå ut med ens ängslighet hela veckan.

 

Dennis Malmsten

Var kommer en att kunna hitta dig under festivalen?
– Yaki-Da 100%. En del på Lounge(s) aswell. Support the family! 

Spårvagn, taxi eller elspark?
–Elspark. Har börjat hoppa från trottoarkanter och slajda mycket, vilket numera gjort spårvagnar och taxi så jävla dull. Favvomodell: Ninebotten från VOI för er som undrar.  

Var hittar en bästa festivalmaten?
– Jag har varit på Way out West en halv gång på grund av jobb så har inte så stor insikt i den frågan, men Yakis kök är öppet hela natten hela veckan. Bättre än all festivalmat i hela världen! 

Hur tacklar du söndagen efter Way out West? 
– 110% flightmode.

Foto: Maria Kopp

Assia Dahir

Dela med dig av ditt bästa överlevnadstips inför Way out West.
– Vatten, vatten och Fanta! Inget botar en grov bakfylla om en iskall burk Fanta utan is. Sen blir jag aldrig riktigt bakfull men det kan bero på Fantan. Tåliga skor, en snygg regnjacka och kopiösa mängder alkohol. Tro mig, jag är Way out Wests Bear Grylls.

Var kommer en att kunna hitta dig under festivalen? 
– På torsdag spelar jag på Höjden klockan 15-18 och sedan på Bananpiren där jag kör tillsammans med mitt dj-kollektiv Trade Collective. På fredag är jag på Malmöfestivalen och backar min syster Joy M’Batha, men sväng förbi mina bröder Áron Buzas och Carl Martinssons fest på Zamenhof klockan 12-16. På lördag kör jag i Oatlytältet klockan 15-17, de som var där när jag och Juliana Zapata körde sist vet att moden är oslagbar. Sen på kvällen mellan 21-03 arrar jag fest tillsammans med Amuse, New Black och Top Shotta Sound (Foad & Leon). Holla i min insta DM för OSA-länk @assia_trestreck (shameless plug).

Spårvagn, taxi eller elspark? 
– Vagnen för fan! Alla fester ligger inom en 500 meters radie, promenera om det är så. 

Var hittar en bästa festivalmaten?
– Vietnamhaket vid Saluhallen Briggen! Deras pho är anledningen till att jag andas. Dessutom är pho den bästa bakismaten, lätt och mättande på det bästa sättet! Jag gillar även Bombay vid Järntorget. Deras lamm balti gosht och lamm vindaloo med garlic naan –mina smaklökar skakar bara jag tänker på det.

Hur tacklar du söndagen efter Way out West?
– Ett stabilt Rick and Morty-marathon, take away och memes, botemedlet för allt!

Foto: Aorta Smol

DJ Lily (Martin Nowakowski)

Dela med dig av ditt bästa överlevnadstips inför Way out West.
– Köp en poncho i förväg för att undvika oförutsedda ockerutgifter och vara redo för en skur när en minst anar det.

Var kommer en att kunna hitta dig under festivalen?
– Jag har fått förtroendet att öppna Dungeon-scenen på Bananpiren, torsdag klockan 22.00 – 23.30. Efter mig går Laurel Halo från Hyperdub på, vilket känns helt otroligt galet fett. Räkna i övrigt med att finna mig i publiken när Blood Orange och Solange spelar!

Spårvagn, taxi eller elspark?
– Jag promenerar helst!

Var hittar en bästa festivalmaten?
–En gång om året äter jag langos, och det gör jag på Way out West. Med andra ord: langosvagnen, var den än står i år.

Hur tacklar du söndagen efter Way out West? 
– Potentiella baksmällor gör sig bäst i gott sällskap och med god mat!

Veronica Odetunde

Dela med dig av ditt bästa överlevnadstips inför Way out West.
–Drick vatten, glöm inte att äta och sova emellan konserter och festerna! And have fun!

Var kommer en att kunna hitta dig under festivalen? 
– Kommer vara på Erykah Badus, Solange och Stormyz spelningar for sure och sen lite olika dags och kvälls fester.

Spårvagn, taxi eller elspark? 
– Jag kommer att åka spårvagn, kanske vågar mig på att testa elspark igen.

Var hittar en bästa festivalmaten?
– På festivalområdet? Det återstår att se men annars finns Spice Sushi en hållplats från festivalområdet (Linnéplatsen) som jag rekommenderar.

Hur tacklar du söndagen efter Way out West?
– Jag har bokat en massage på ett spa på söndag, tror att det kan vara nyckeln till att bli helt återställd.

Àron Buzas

Dela med dig av ditt bästa överlevnadstips inför Way out West.
– Punga weedet!

Var kommer en att kunna hitta dig under festivalen?
– Jag är sliten på Zamenhof klockan 12-16 varje dag med dagens dagsfester, sen värmer jag upp för Jelassi på Yaki på torsdag, Payday Out West på Sticky Fingers och Stay Out West med världens fetaste gäng Trade Collective! Juste, jag spelar på VIP:en i Aperoltältet med. 

Spårvagn, taxi eller elspark?
– Manaal är stans bästa driver!

Var hittar en bästa festivalmaten?
– Jag har ju driver så Stigs Center-donken!

Hur tacklar du söndagen efter Way out West?
– Vilken söndag?