Annons ↓ Annons ↑

Schnitzlar och färsk pilsner i Lagerhuset 

I helgen slog Schnitzelplatz upp dörrarna i Lagerhuset. Här kommer vi som namnet avslöjar att få avnjuta härliga schnitzlar och färsk pilsner. Bakom konceptet står Tove Andersson och Eskil Vowles, ägarna till den klassiska krogen Gyllene Prag.

Det är precis så byggdammet lagt sig i lokalen och lukten av nytt trä från den grönmålare panelen längs väggarna är påtaglig. Vi känner igen fragment från den tidigare Restaurang Lagerhuset, men tillsammans med kakel i bistrostil, långbord längst väggarna och i mitten av matsalen två stora tankarna fyllda med 500 liter färsk pilsner har Schnitzelplatz hittat sin egen stil.

Trots att Lagerhuset, som stod färdigt 1921, i folkmun länge kallats ”ostlagret” så är det inte den råvaran som kommer stå i centrum som på systerkrogen Gyllene Prag. Här blir det istället fokus på just schnitzlar och europeisk husman med en uppdaterad svensk fräschör och roliga tillbehör. På lunchmenyn ser vi större variation, men kvällstid domineras menyn av schnitzel i olika former.

Tove Andersson berättar att de däremot precis som på Gyllene Prag kommer att servera Tankovna, färsk, opastöriserad öl på tank från Pilsner Urquell. Helt enkelt för att de passar deras mat bäst, både smak och kvalitetsmässigt.

Schnitzelplatz
Lagerhuset, Heurlins plats 1
Öppettider:
Måndag–fredag 11.30-01.00, lördag 12.00-01.00, söndag – stängt