Rebecca & Fiona

De senaste åren har det vart rätt tyst kring Rebecca och Fiona men nu, nu är de äntligen tillbaka! Med ny musik och högre platåskor intar de ikväll Pusterviks stora scen.

Hej Rebecca och Fiona! Hur är det med er en dag som denna?

– Det är en underbar dag, och vi är väldigt spända och peppade inför vår turné! Vi står mest i repan hela dagarna och sliter samt längtar!

När jag tittar igenom arkivet så ser jag att vi inte har pratat med er tidigare, så förklara, vilka är ni?
– Vi är Rebecca & Fiona och fram tills nu har vi varit världsberömda dj:s haha, men vi har även gjort massor av egen musik och det är den vi ska turnera med nu! Vi har bara gjort livekonserter enstaka gånger innan och nu känner vi oss redo att göra det FULL ON!

Det känns nästan som om ni sitter ihop. Hur många timmar om dygnet spenderar ni tillsammans?
– När vi turnerar är vi ju tillsammans dygnet runt, men när vi är lediga ses vi på Riche till kvällen, vi bor inte ihop eller så.

Jag har läst att någon kallar er musik ”för ett politiskt manifest”, hur skulle ni själva beskriva er musik?
– Den musik vi jobbat på under vinterhalvåret som vi ska premiärspela nu på turnén är otroligt mkt mer pop än innan! Politiken finns såklart med fortfarande, det går inte att få bort från oss, men det är mkt mer slickt och elegant än innan 🙂

Inspiration kan komma från olika håll, vart får ni er inspiration ifrån?
– Okej ska vi räkna upp allt vi kan komma på! Deeee-Lite, Leila K, Courtney Love, Spice Girls, Broder Daniel, synthdriven 80-talsmusik, Britney Spears, olika drinkar, weed, kallt rödvin, gamla magasin, läppar man vill kyssa, roliga konton på Instagram med typ folk som ramlar eller är kaxiga, sminkbloggar, poeten Tone Schunnesson, fotografen Céline Barwich, Kakan, och all längtan man bär på efter olika saker.

Har ni några musikaliska förebilder?
– De vi nämnde som inspiration nyss sen även alla våra kompisar som också gör musik. Vi pushar och lyfter varandra och det är så fucking roligt! Det finns en bra scen nu med unga popmusikanter!

Senare ikväll tar ni mer eller mindre över Pustervik, vad kan vi som publik förvänta oss?
– Ett Rebecca & Fiona wonderland i silver och rosa, och den bästa popmusik ni någonsin hört!

För några år sedan följde jag er serie på SVT-Play, kommer det någonsin en uppföljare till den?
– En gång gick vi på ett pitchmöte i USA för de ville göra en amerikansk version men ingen TV-kanal ville köpa in den för de tyckte vi var konstiga. Vi måste kanske lära oss att prata mer som Kardashians innan det blir av. Eller så kanske man kan säga att ”säsong 2” händer hela tiden på vår Snapchat!