Premiär: ”Låt en kvinna leva” av Natalie Lindh

Äntligen dags för premiären av Natalie’s singel Låt en kvinna leva – och vi är med på tåget! Häng med när vi lär känna denna fantastiska artist. Från Göteborg till Stockholm, från Talang till att erövra scenen, Natalie har tagit sin dröm och självförtroende till nya höjder. Med inspiration från verkliga händelser i sitt eget liv skapar hon musik som berör och engagerar. Men hur reagerar hennes fans när de hör Låt en kvinna leva på konserterna? Vi får också en spännande sneak peek på hennes kommande debutalbum som lovar en salig mix av vis-pop, rock och pop – och en gästartist som kommer att få oss att haja till. Natalie är inte rädd att ta ställning för kvinnlig frihet, och nya låten blir ett stridsrop för alla kvinnor att ta för sig och njuta av sin frihet. Med kaxiga och feministiska texter, ackompanjerade av ett ambivalent gitarriff, skapar Natalie en komplett låt som firar kvinnlighet och styrka. Så när du lyssnar på låten, låt dig svepas med av en känsla av frihet, självförtroende och glädje. Och kom ihåg, tolkningen är fri – så känn precis vad du vill!

 

Hej Natalie! Vi är otroligt glada över att vara en del av premiären av din singel Låt en kvinna leva! Kan du ge oss en snabb presentation av dig själv som person och artist? Och vad inspirerar dig när du skapar musik? Berätta gärna om din kreativa värld!
– Hej Djungeltrumman. Så himla kul! Nu är det snart dags för släppet av en av mina favoritlåtar någonsin och det känns så jävla stort. Jag kommer egentligen från Göteborg men har bott i Stockholm i nästan 8 år. Drömmen att bli artist har väl egentligen följt med mig sedan jag var barn. Jag ställde till och med upp i Talang när jag var 17 år gammal och det gick väl sådär, haha. Nu är jag äldre och självförtroendet för mig själv och för musiken har nått nya höjder. Det visade sig att det finns många omkring mig som faktiskt tycker om det jag gör och tror på min framtid i en krånglig bransch.
Mycket av min inspiration hämtas från verkliga händelser i mitt eget liv. Saker jag ser, saker jag hör eller har varit med om själv. När jag skrev låten Ett svin till exempel. Hade min pojkvän precis förlorat körkortet eftersom att han var lite tung på gasen på väg hem från Göteborg till Stockholm och helt plötsligt föddes refrängen ”Förlorat mitt körkort och krockat din bil”. I studion där alla idéer sedan kommer till verk tillsammans med mina vapendragare Anthon Johansson & Martin Lindh låter vi kreativiteten flöda helt. Där finns varken rätt eller fel. Här är det meningen att vi ska ha kul och det får bli som det blir. Oftast blir det ju faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv.

Hur har responsen varit från din fanskara när du spelat Låt en kvinna leva på dina konserter?
– Låt en kvinna leva har funnits med ett tag. Det är en kaxig låt som celebrerar livet och den kvinnliga friheten, och det har jag märkt när vi har haft konserter. Refrängen är helt omöjlig att inte sjunga med i. Hela publiken står och skriker sig hesa tillsammans med mig och mitt band Gåsarna ”fyfaaaaaan låt en kvinna leva”. När vi hade vår stora utsålda spelning på Södra teatern i Stockholm avslutade vi med Låt en kvinna leva och det kändes som att hela stället skulle rivas. En sådan underbar känsla som kommer att förbli ett minne för resten av mitt liv.

Vi är otroligt spända på att höra ditt kommande debutalbum som släpps i höst! Kan du ge oss en liten sneak peek och avslöja vilket tema och vilken känsla vi kan förvänta oss från skivan? Vad var det som inspirerade dig och fick dig att skapa albumet? Vi är all ears!
– Jag är så otroligt taggad på att släppa albumet i höst. Det kommer bli en salig blandning av vis-pop, rock, pop och mycket annat. När jag skapar låter följer jag egentligen bara en regel. Att texterna ska vara skrivna som en dagbok från mitt egna liv. Den röda tråden i det hela är jag och alla kaxiga melodier i produktionerna ska vara lätta att känna igen sig i. Dessutom kommer jag att gästas av åtminstone en av Sveriges största artister på albumet. Ni anar inte hur stort det känns – albumet är jävligt bra. Vänta ni bara, nu händer det grejer!

Hur skulle du beskriva Låt en kvinna leva och dess betydelse som ett stridsrop för kvinnlig frihet?
– Låt en kvinna leva skrevs när jag kände att det blev ett överflöd av negativa nyheter om kvinnlig frihet. Mycket hände i världen omkring, likaså i Sverige. Rättigheter plockas bort. Rättigheter som har kämpats för blir plötsligt år 2023 en debatt om rätten till kvinnlig frihet i många länder – och folk menar att feminism plötsligt inte är något man kan stå bakom. Varför ska vi gå bakåt i tiden? Det påverkar mig och med säkerhet många andra kvinnor. Därför skrev jag Låt en kvinna leva. Den handlar om frihetskänsla. Vi kvinnor ska ha rätt till att få vara och bestämma över vår frihet precis som männen, lyssna på låten så kommer ni förstå!

Berätta om din inspiration bakom den kaxigt feministiska lyriken i låten och hur det ambivalenta gitarriffet kompletterar budskapet.
– Detta är jag. Det är såhär jag vill låta när jag är kaxig. Sparka in dörren aura, kanske man skulle kunna kalla det. Allt hänger ihop, gitarren, sången, texten och budskapet. En komplett låt som celebrerar mig och alla kvinnor i hela världen.

Vad vill du att lyssnarna ska känna och ta med sig när de hör låten? Vilka budskap eller känslor vill du förmedla med låten?
– Återkommande är känslan av frihet. Man ska kunna sätta på Låt en kvinna leva och bara känna sig kaxig, fri och glad för en stund. Bli peppad och oövervinnlig – det är vad jag vill. Men tolkningen är fri, det får man inte glömma – känn precis vad du vill!

 

Lyssna på dängan HÄR redan nu