Annons ↓ Annons ↑

Porto Libre bjuder in till kravlöst festande

Nu börjar äntligen sommaren dra igång på riktigt, men vad vore en sommar utan sommarklubbar? (Ingenting såklart). Vi tog ett snack med Elliot Rath från Porto Libre för att prata om kravlöst festande och för att ta reda på vad de har i kikarn för sommarsäsongen. 

Vad har ni i kikarn inför sommarsäsongen 2019 på Porto Libre? 
– Vi kommer att fortsätta väva samman stadens invånare genom att utveckla en livsnjutarvänlig plats fri från ängslan. Att få de som tror att de inte gillar att festa, komma ner till oss och ha sin livs kväll. Förra året kändes det som att vi etablerade den känslan och många som vi har pratat med upplever just det som något de länge längtat efter.

Hur har ni tänkt kring valet av aktiviteter? 
– Det är ingen hemlighet att vårt främsta mål är att främja ett sammanförande och pulserande stadsliv. Vi samarbetar med alla som har något att bidra med till den visionen. Kravlösheten har gjort att besökarna format stället och visat att allt kan ske på samma gång. Några äter middag, ett gäng dansar, några föräldrarna dricker bubbel i tofflor och några sitter bara och njuter av solnedgången.

Vad utgör grunden i en bra sommarfest?
– Det finns en viss öppenhet som bara existerar under sommaren här i Göteborg. Om alla andra inslag är kvalitet och det dessutom finns en inramning som utstrålar frihet och äventyr kan det inte bli annat än drömlikt.

Vad får en absolut inte missa om en spenderar sommaren i Göteborg? 
– Vi har sällsynt gott om platser att hänga på i stan och i nära anslutning. Kusten, höjderna, kanalerna och parkerna.  Det utgör grunden för trygghet, när folk kommer ut och hänger i sin egna stad.