Annons ↓ Annons ↑

Paperwing om nya singeln Firewall

Tidigare har hon gjort musik under namnet I Grow Paper Wings, men idag släpper göteborgsartisten och producenten Jenny Soovik nya låten Firewall under artistnamnet Paperwing.

Berätta, vem är Paperwing?
– Det är jag, Jenny Soovik, musiker, låtskrivare och producent från Göteborg! Jag har tidigare gjort musik i namnet I Grow Paper Wings, men jag gör nu en nystart och bara blir – Paperwing 🙂

Berätta om nya låten Firewall!
Firewall var en sån där låt som bara trillade ur mig. Det började med att jag hittade ett nytt synthljud jag blev kär i, och vips så var den bara där, proddad, mixad och klar på ett par veckor. Ha! Låten handlar om olika typer av rädslor, egna och samhällets, samt vårt behov att bygga och gömma oss bakom murar, inre och yttre.

Vad inspireras du av när du skriver musik?
– Många saker, och lite varierande från dag till dag. Att lyssna på mina favoritplattor tycker jag är bra. Och fåglar! Dom är fan för roliga… Mänskligheten överlag tycker jag också är en bra skaparinspiration. Finns så mycket att jobba med! Kärlek, hat, glädje, gemenskap, ensamhet… Och hur frustrerande kass den ibland kan vara, och samtidigt så fantastisk.

Hur skulle du beskriva din musik?
– Satt och funderade på det lite extra härom dagen och försökte komma på något kort och koncist som ändå skulle kunna ge en rättvis bild. Jag valde att kalla det för miniepisk drömpop, det tyckte jag funkade ganska fint! Alla lyssnare får gärna fylla på med sina egna intryck.

Var, när och hur ska man lyssna på ditt debutalbum när det släpps i september?
– Det kommer gå fint att exempelvis köpa den på något så traditionellt som en CD-skiva. Även mer moderna distributionstekniker kommer att användas, som typ Spotify. Släppdatum är satt till 28 september, så håll ögon och öron öppna då!

Kommer du spela  något i Göteborg i sommar?
– Jag spelar i närheten av Göteborg, på festivalen Frivolt på Tjörn 11 augusti. Sen blir det releasefest för skivan på Oceanen 5 oktober, tillsammans med min skivbolagsdirektör och partner-in-crime Annelie som också släpper nytt!

Vilken är drömscenen att spela på?
– Åhå! Hmm.. Gränslöst? Nåt stort jävla operahus nånstans tillsammans med en symfoniorkester!

Och om du fick åka vart som helst precis NU, vart bär det av?
– Åh, jag är ju en sån där hemmakär innekatt med nån slags medfödd resefobi, så om jag skulle åka nånstans såhär på studs utan några typ terapisessioner och mindfulness-kurser så kanske det skulle få räcka med en dagsutflykt till delsjön eller nåt, haha!