Annons ↓ Annons ↑

Oliver Bull inför Way Out West-helgen

Sista ut bland våra intervjuer inför Way Out West är Lounge(s) och Miss Sophies drift- och verksamhetsansvariga Oliver Bull. Han vill allra helst se sig själv på scen under festivalen samt att du inte får missa FÖRfesterna på Bamba.

Vilken är den bästa bokningen på årets Way Out West?
– Det måste väl ändå vara Heron Prestons DJ-Set på Lounge(s)!? Fast om du tänker inne på festivalområdet så tänker jag på Frank Ocean. Om man googlar på Forrest Gump numera så kommer ju ”song” upp i sökfältet. Hoppas alla kulturpedanter förstår vad det innebär. Tycker orimligt synd om Tom Hanks. Och heja Åska Saga <3

Men utöver det, vad får man absolut inte missa när helgen drar in som en våg över Göteborg?
– Missa inte: Jacob Nygrens Instagram-story (han brukar nämligen filma mina stunts) + FÖRfesterna på Bamba i Masthugget + att Adam Axelsson tydligen jonglerar med ytterligare en boll i luften och florerar runt med Junkyardglass som är svart till färgen men ändå inte smakar lakrits?

”Mitt förbjudna tips är att
man borde rymma härifrån”

Om en mot all förmodan inte har en biljett till festivalen, vad borde man då sysselsätta sig med?
– Då är mitt förbjudna tips att man borde rymma härifrån; fly stan och utsätt dig inte för den känslan av förlust och utanförskap. Vill du ha mitt facitenliga svar så är det ju en enda stor explosion av happenings, så tillåt dig att uppslukas av Stockholms eventkäft och känn efter noggrant hur gott den kan smaka max en gång om året.

Om du fick välja vem som helst att se under en festival, levande eller död spelar ingen roll. Vem skulle det då vara?
– Är det för självförhärligande att svara mig själv under en behaglig salongsberusning här? Tar den risken i alla fall. Jag är så redo. Annars helt klart Filip Aladdin kl. 05.00 då han befinner sig precis på den hårfina gränsen mellan levande och död. Det hade varit otroligt.

”Jag springer ju alltid ifrån bakfyllan”

Vad är din bästa kur mot baksmälla?
– Jag springer ju alltid ifrån bakfyllan. Gör alltså allt sådant som en bakfull person i regel inte gör: Typ maniskt städar min lägenhet som om jag försöker dölja en mordscen. Känner jag att bakfyllan på något sätt närmar sig min spurt då fintar jag snabbt bort den: Typ klär mig i mina finaste kläder, våtkammar mitt hår och går ner till Casino Cosmopol för lite poker. Omvänd psykologi va?

Dela med dig av ditt bästa WOW-minne!
– Lol, utan tvekan när jag kom upp i level 70.

Sist men inte minst, vad kommer ske på Lounge(s) under helgen?
– Lounge(s) är livligt och eldigt! Vi har verkligen gjort en extra kraftansträngning i år och vill ge er alla ett färgstarkt minne att kunna bära med sig länge. Vi har HUSET. Vi har New Black Day Session som bland annat har med sig Michel Dida, Heron Preston + hemlig live akt. Vi har Lördags-Dagsfest. Vi har Ison & Fille och mycket, mycket mer. Frågan är nog vad som inte sker på Lounge(s) i helgen?