Annons ↓ Annons ↑

Oas Musik släpper debut-EP

Oas Musik gör musik som möts i något gränsland mellan meditativt och urbant. Nu släpps debut-EP:n och vi har luskat i hur Albert Sten har hittat fram till sitt sound.

 Hej Oas Musik, vem är du och vad gör du när du inte släpper musik? 
– Jag heter Albert och bor i Göteborg! När jag inte gör musik är jag oftast på HDK-Valand där jag studerar mitt sista år i fotografi eller gör musik med Diamond Is Forever som jag också är en tredjedel av.

Nu släpper du en EP och när en lyssnar på den märker man snabbt att du har ett väldigt speciellt sound. Hur landade du i EP:ns ljudbild? 
– Jag håller med att EP:n har en speciell ljudbild. Jag tror att den är ett resultat av att våga att både göra musik på olika sätt men också att dela med sig av flera nivåer av ens skapande. Sanningen, Sluten inuti och Blicken döljer är låtar där jag jobbat med Emil Aspegren och Johan Wilmer Eriksson (Prins Wilmer) i produktion och mix. De låtarna har genomgått en längre process och bearbetats mer. De övriga Premiär, Seans och Nejden är låtar som jag själv producerat och mixat. När jag insåg att dessa två världar kunde mötas tyckte jag det blev mer öppet och intressant vilket har bidragit till ljudbilden i stort på EP:n.

Vad inspireras du av i ditt textskrivande? 
– Texterna är inspirerade ur en specifik tid då jag bodde i Stockholm, och är uppvuxen för övrigt. De är nästan alltid skrivna ganska sent på kvällen i och med att jag suttit och gjort demos på låtarna. De kretsar mycket kring en relation till en person och specifika ögonblick. Små observationer som kanske sätter ord till ljudbilderna. Oftast kommer musiken först och texten sen.

Det känns som att du är mycket för att skapa och bygga upp atmosfäriska stämningar, vilka sinnesstämningar influerar dig i ditt skapande? 
– Stämningarna är väldigt viktiga för mig helt klart. Jag skulle säga att jag är väldigt melankolisk men också lite spirituell i sinnesstämning när jag gör musik generellt. Gillar att få sitta och testa mig fram och långsamt sugas in i låtarna medan de skapas och på så vis nå lite djupare in i varje sinnesstämning!

Hur firar du EP-släppet? 
– Släppet får firas med lite essä-skrivande och vin!