Annons ↓ Annons ↑

Ny livescen i Skogome – Kristoffer Åström premiärspelar

Norgården ligger i Skogome på norra Hisingen, Hisings-Backa, mitt i mellan land och stad. Där har ett gäng nya arrendatorer/brukare ambitionen att  skapa en samlingsplats för mat, odling och kultur. I helgen kommer Kristoffer Åström dit med foodtrucks i släptåg.

Lördagen den 24:e september bjuder Norgården in till en enligt ett pressmeddelande ”stämningsfull kväll i en oslipad rustik miljö.” Kristofer Åström spelar live och en foodtruck från Tapas Fabrik står för matserveringen. Maskinhallen på gården är enligt uppgift ”en perfekt plats för konserter, och med kulörta lampor och brasor utanför blir det riktigt höstmysigt!” säger Malin Lingnert, en av initiativtagarna i den ideella Föreningen Utveckling Norgården Skogome, som arrangerar kvällen i samverkan med övriga verksamheter på gården.

Föreningen Utveckling Norgården Skogome vill enligt pressmeddelandet ”skapa aktiviteter och verksamhet som är kopplat till odling, brukande av jord, vårdande av mark, förädling av mat, matlagning, kulturell verksamhet samt utbildande utåtriktad verksamhet. […] Den ska även finnas till för att möjliggöra nya möten och nätverkande med andra personer, föreningar och verksamheter som är intresserade inom samma fält. Föreningen verkar för en hållbar utveckling och vi vill undersöka och visa att det finns alternativa lösningar till dagens matsystem. Vi vill skapa en öppen gård med plats för att lära tillsammans.”

På platsen finns och verkar även Backa Köksträdgård, Jordad Hand och Eirs Trädgårdar.