Annons ↓ Annons ↑

Nefertiti skapar sommarklubb med rysk kejsare

I början av maj flyttar Tzar in i Nefertitis lokaler för sin allra första upplaga av ett klubbkoncept som kommer att köras under sommaren. Bakom arrangemanget står inga andra än Göteborgs okrönta partykonungar Magnus Nylander och Tomas Victorsson. Vi korresponderade med dem för att få reda på mer om Tzars sommarplaner. 

Det ryktas att ni ska dra igång en sommarklubb på Nefertiti. Hur föddes idén till klubben? 
– Vi vill jobba mer återkommande med en klubb på samma plats istället för, som vi hittills har gjort, att bara ha några enstaka stora fester om året på olika platser. Nefertiti är en klubb med bra akustik och bra ytor för dansgolv.

Berätta om premiärkvällen, vad har ni i kikarn? 
– Vi kör premiär inomhus 10 maj med Henrik Bergqvist, för dem som inte vet så har han Sveriges fetaste skivväska. Vi har fixat det sjukaste ljudsystemet som vi har haft hittills. Tråkmånsar skulle beskriva det som ”överdimensionerat”. 

Hur har ni tänkt kring era bokningar? 
– Vår bokningspolicy har alltid varit att vi fokuserar på att boka bra dj:s utan att lägga någon tyngd på om dom producerar musik eller inte. Vårt mål är att inte boka artister utifrån hur kända dom är. Vi försöker istället att bygga upp en plattform för intressanta och mindre kända artister. 

Vad skulle ni säga kännetecknar en Tzar-fest? 
– Vi tror att vi kännetecknar oss med att vi lägger mycket tyngd på att få till bra ljudkvalitet på dansgolvet och att vi bokar våra favorit dj:s för att få till en grym stämning. 

Henrik Bergqvist – dj på premiärkvällen

 

Hur mår egentligen Göteborg som klubb- och feststad? 
– Det finns många eldsjälar som gör roliga fester i Göteborg! Vi känner att det saknas ett ”go to” ställe i Göteborg som man alltid kan dra till där det är riktigt bra ljud och musik och vår plan är att fylla den luckan med vår klubb på Nefertiti. 

Vilken är tidernas bästa closing song? 
– Delicious Inc – Eau de chanté och Wu Tang Clan – Gravel Pit har stängd många av våra fester.

Vad har ni för planer för resten av sommaren? 
– Sommarklubben kommer att äga rum varje fredag från slutet av juni. Och förutom det så fyller vår klubb ”Über” fem år i år och det kommer vi att fira, mer info om det kommer snart! Vi kommer självklart köra vår återkommande efterfest efter Way out West-helgen.