Annons ↓ Annons ↑

Musikvideopremiär med Ruby Empress

Idag står vi för premiären av Ruby Empress musikvideo till singeln Geist där tittaren dras med in i en David Lynchosande och filmisk dröm regisserad av Jaquelin Lassard och bandmedlemmarna Axel Agervi och Tom Serner. 

Berätta om de nya låtarna ni släpper. Hur kom de till och vilka tankar ligger bakom dem?
– Vi har jobbat med ord och bilder för att kunna fokusera kreativiteten. Förändring är det enda som är konstant för Ruby och oss som personer, så för att synka influenser har detta varit ett intressant sätt att jobba på. Geist är en psychopath pop song och ett collage av ljud vi älskar.

Ni var i Berlin nyss, hur var det?
– Det var vår och lika liberalstämning som vanligt. Vi fotade med vänner och hängde mest runt. Det var menat som en business-trip men det går ju inte när det är Berlin. Vi har skaffat nomad setups nu för att kunna resa bort och skriva mer. Paris blir nästa, annars hänger vi i Borås mycket.

Hur föddes idén till musikvideon?
– Idén till videon kom till första gången Melker spelade upp instrumentalen. Det dök upp en massa fragment av Lynchiga bilder i huvudet som bil, natt, dröm, cowboyboots och så vidare. Den visionen hade en stor inverkan på texten och resten av låten. Vi ville att känslan i videon skulle likna den man har i sig efter en stark dröm. Man minns liksom inte riktigt vad som hänt, vem man var med eller vad man gjorde, allt man har kvar är känslan! Det sjukt verkliga i att vara så känslomässigt medryckt i något som inte ens hänt på riktigt.

Är cowboyboots det trendigaste en kan ha på sig under 2019?
– Nej, vi kommer med ny merch snart!

En kan ana att David Lynch har inspirerat er i skapandet av musikvideon, vilken är er bästa Lynch-film?
– Blue Velvet!

Vad händer framöver för Ruby Empress?
– Det kommer två singlar till, sen debut album i juni!

Det går även att lyssna på Geist här.