Annons ↓ Annons ↑

Möt vår nya bloggare Hanna Kowalska Elleberg

Hanna Kowalska Elleberg är Djungeltrummans nya bloggare som kommer att skriva om böcker, mat och det goda livet på den sprillans nya bloggen Bläck & Blad. 

Hej Hanna! Vem är du?
– Jag driver eget sedan årsskiftet och jobbar med design, texter och hemsidor. Jag ville testa att jobba för mig själv och styra över min egen tid, så nu gör jag det och det är super so far. Jag blir glad av att läsa, skriva, resa och laga mat, och har mot alla odds blivit hooked på hemmayoga. Bor med min pojkvän vid Mariaplan, har en katt som flyttat hemifrån och en syster som utvandrat till Paris som jag saknar massor när vi inte ses. Jag gillar att ha massa växter hemma men de dör ofta. Vill väldigt gärna bli bättre på att rita och måla för det är så kul. Är sjukt dålig på kroppskoordination med älskar att fuldansa.

Hur kommer det sig att du började skriva? 
– För att jag började läsa! Har älskat böcker sen jag var liten, alltså inte bara text utan de fysiska böckerna. Så drömmen är såklart att skriva en egen bok en dag. Tycker det är något med att få ner sig själv i text som är så speciellt i jämförelse med andra uttrycksformer, att det är så bokstavligt och samtidigt kan säga så mycket mer.

Vad kommer din blogg att handla om? 
– Ja böcker då! Samt lite allt möjligt runt det. Lite topplistor, recept med boktema, böckerna bakom serierna, politik? Någon recension, mycket åsikter och snygga omslag!

Vad kommer din blogg absolut inte att handla om? 
– “100 böcker du måste läsa innan du dör” och så vidare. Gillar inte den typen av bossig attityd till vad andra ska uppskatta. Vi gillar olika grejer, och om alla skulle lägga sin tid på att läsa exakt samma klassiker skulle vi inte hinna upptäcka andra som råkar vara lite mindre kända. Sen är det ju asnajs med inspiration och tips såklart! Med det sagt kommer jag definitivt prata om vad jag själv tycker är intressant och inte.

Vilka platser i Göteborg är bäst att läsa på? 
– Spårvagnen, där läser jag mycket! Jag tror mycket på att hitta små stunder att knö in läsning på, som när du borstar tänderna till exempel. Det behöver inte vara hela den grejen med att dricka te, sitta under en filt och köra två timmars sträckläsning. Om man vill ha mer fokustid så tycker jag att det är gött att sätta sig på ett café som serverar öl, det är en perfekt nivå. På sommaren är det så mysigt att hänga i Botaniska eller bara sitta ute nånstans där det är fint. Sitta under ett träd och läsa är en klyscha av en anledning.

Läs Hannas blogg här!