Möt P3-Guld aktuella Tribe Friday

Tribe Friday är P3-Guld nominerade i kategorin Årets grupp. Djungeltrumman har intervjuat bandet om hur det känns att konkurrera med Hov1 om titeln.

Hur var ert 2020? 
– Vårt 2020 var massa olika saker alldeles samtidigt – omtumlande, intressant, stressigt, coolt, euforiskt, inställda-turnéer-sorgligt. Sjukt minnesvärt, helt enkelt. Vi har fått bocka av massa punkter på vår bucketlist, typ som första USA- och Tysklandsturnén, första radioframgångarna, och första nyktra månaden nånsin – så även fast det har vart ett i överlag värdelöst år för världen kan vi inte klaga. Men det är lite skönt att det är över.

Nu är ni nominerade i kategorin Årets grupp inför P3 Guld, hur känns det? 
– Inte riktigt på riktigt. Lite sådär ’är det här beviset på att allt är en simulation?’-sjukt. Och jättekul, förstås. Men vi är också up against Hov1 så vi räknar med stryk. Har ni sett mängden kids som har Hov1-konton på Instagram eller?

I december 2020 släppte ni singeln drugs x boys x drugs, berätta om låten. 
Noah: Drugs skrev jag efter att jag börjat i terapi och tvingats komma ihåg massa grejer jag helst skulle slippa. Med det menar jag inte alls sådär ”kolla på mig, jag är en konstnär som lider!” – för jag har det sjukt lätt här i livet. Jag behövde bara skriva av mig lite, så det gjorde jag. Till fem på morgonen. Fyra dagar senare var hela produktionen klar.

När på dygnet är ni som mest kreativa? 
– Våra dygnsrytmer är ytterst flytande och olika (såpass olika att vi har fått införa schemalagda tyst-timmar på hotellrummen när vi turnerar), men för min egen del är det på natten. Helst när jag är orimligt trött och bara håller mig vaken för att jag är taggad på en ny låt. Med det sagt så skriver vi, som band, verkligen hela dygnet runt. Inspiration kommer när den kommer, som nån sa nån gång.

Vad skulle ni säga kickar igång er kreativitet? 
– Oj, den var svår. Allt! Att lyssna på skivor, titta på människor från bussen, kolla en sån där pretto fransk kulturfilm, tågresor, fest, att dricka för mycket vin. Allt kan bli en låt om man bara vill.

Vad har ni för planer för våren? 
– Världsdomination (och att turnéra Europa – om vi får. Fingers crossed!).