Mattias Alkberg releasefestar på Indiefesten 16 mars

En gång är ingen gång, två gånger är en vana, men tre gånger är en tradition. Indiefesten är tillbaka på Yaki-Da för tredje gången den 16 mars och nu trillar de in i traditionskategorin. På scen: Mattias Alkberg.

Och det är inte bara Mattias Alkberg, det är releasefest med Mattias Alkberg. Hans nya album DRAKE beskriver Alkberg själv såhär:

“Det är episk, modern pop med själasökande och dråpliga texter om bl a, t ex, Gud och helvetet på jorden och med tydliga trapinfluenser.
Köp den om du vill gråta och skratta åt dina tårar.
Köp den om du vill dansa vilt bland andra utan att de märker det. Eller om du vill stå vill och stilla på ditt lokala diskotek.
Om du vill vara den enda vuxna i rummet.
Om du vill veta var ditt inre barn tog vägen och om du saknar det.
Om du vill hitta nåt, men vad.
Om du vill skratta rått åt alla gubbar och kärringar och skitungar men fortfarande vara deras vän när det dagas, när fjällen faller från dina ögon.”

”Tydliga trapinfluenser” är kanske inte det man kommit att förvänta sig av denna Sveries kanske mest indie indierockare men det låter som att det kan bli en förhållandevis magisk kväll. Lyssna på singeln Femtioårig man här.

Albumet är producerat av Tomas Bäcklund Thuneström i Luleå, mixat av Isabel Gracefield (Dua Lipa) i London och mastrat av Dale Becker (Young Thug, Doja Cat, SZA) i Los Angeles.

Mr. Indiefesten, Jacob Ahlstrand, hälsar att det även kommer att finnas tatuerare, hamburgerbar och merchhörna på plats. Samt ”uppenbarligen musik i världsklass”.

Biljetter hittar man här och fler artist- och dj-släpp utlovas. Dagen innan releasefestar Mattias Alkberg på Riche Fenix i Stockholm.