Annons ↓ Annons ↑

Magda Andersson i duett med Glenn Udéhn

Idag släppte Magda Andersson del tre av Barefoot Sessions, en serie i fyra delar där hon tolkar en (ny) låt varje gång ihop med en annan musiker. Två av fyra medverkande är göteborgare – denna vecka är det Glenn Udéhn, nästa fredag är det Kristina Issa.

Vi postade några frågor till Magda Andersson.

Hej! Du har tusen livegig och tre plattor i bagaget, men ändå – berätta, vem är du?
– Jag är tjugoåtta år, född och uppvuxen i Umeå och jobbar som artist och låtskrivare. Mina två huvudsakliga musikprojekt är dels mina sologrejer med svensk textbaserad pop, och dels piratfolkbandet Ye Banished Privateers. När jag inte turnerar i Tyskland på fantasy- och medeltidsfestivaler så gör jag små klubb- och festivalspelningar med mina egna låtar i Sverige. I september kommer min fjärde platta, PM: Lossad och jag är grymt taggad på att dela med mig av den nya musiken.

Berätta om projektet, hur kom idén till?
– Jag har sökt efter sätt att kunna släppa nytt material oftare, att göra ett album tar otroligt mycket tid och studiotimmar kostar pengar. Så jag filade på något som är relativt enkelt att genomföra men som är musikaliskt, roligt och intressant för min (och gästartisternas!) publik och landade i Barefoot Sessions.

Varför blev det just de här fyra artisterna?
– Alla fyra har väldigt egna uttryck och stor integritet som artister, något jag inspireras av och beundrar. Jag ville också ha en bra blandning i de fyra avsnitten, och jag tycker att jag fått tag på ganska olika artister som jag samtidigt har mycket gemensamt med. Frida Öhrn som medverkade i avsnitt två är en stor förebild sedan många år, och det var väldigt kul att sjunga med henne.

Hur var det att göra duetter med göteborgarna Glenn Udéhn och Kristina Issa?
– Så mäktigt! Jag och Glenn ville ha lite efterfeststämning i sann Plura-anda. Vi hade aldrig träffats tidigare, så det var lite nervöst att hälsa på varandra och sen bara stämma gitarrerna och köra. Men det är också en häftig del i det här projektet, att man lär känna varandra i musiken på nåt sätt. Vi hade skitkul när vi spelade och jag hoppas verkligen på fler samarbeten med Glenn i framtiden!

– Kristina Issa är jag bekant med sen tidigare. Hon är en oerhört skicklig musiker och det klickade verkligen för oss med låten som vi valt. Vad vi spelade håller jag hemligt tills den sista delen släpps nästa fredag.

Du bodde i Göteborg 2012-2015, när flyttar du tillbaka?
– Jag älskar Göteborg och kommer hit på besök så ofta jag kan, båda mina bröder bor här. Jag trivs väldigt bra i Umeå men det är klart att en större stad lockar. När magkänslan säger att det är dags för något nytt så lyssnar jag!