Annons ↓ Annons ↑

La Lusid släpper debutalbumet La Lusid

La Lusids nyfödda bebis, debutalbumet La Lusid, får nu äntligen se dagens ljus. Den 13 oktober intar de dessutom Bengans i Göteborg!

Hallå! berätta, vilka är La Lusid?
– La Lusid är en stor bil där alla har möjlighet att sträcka ut benen och har en egen ratt. Alla bestämmer, men ingen på egen hand. Vi är fem personer som gillar samma saker och som gillar att vara med varandra. Vi gör något som vi tycker är kul och vi gör det för vår egen skull.

Ni är aktuella med ert debutalbum La Lusid, som dessutom släpps på vinyl. Huuur känns detta?
– Det känns såklart väldigt roligt! Att albumet, med så jävla snyggt omslag av Anna Blomberg, dessutom släpps på vinyl är absolut en liten dröm som går i uppfyllelse. När vi spelade in vår EP i början av förra året visste vi precis hur vi ville att dem färdiga låtarna skulle vara och låta, men på det här albumet är det annorlunda. Vi har provat massor av olika grejer och vi tycker att vi har hittat en balanserad potpurri av roliga ljud.

Hur länge har ni jobbat med albumet?
– Vi har jobbat med albumet i drygt nio månader. Det är vår nyfödda bäbis som nu får se dagens ljus.

Ni är fem stycken bandmedlemmar. Hur går det till när ni skapar en färdig låt?
– Det brukar börja med att någon i bandet laddar upp en sorglig demo i vår gemensamma Dropbox. Antingen är det ingen som bryr sig om den, eller så väljer vi att ta den vidare till replokalen och försöka göra något med den. Låtarna brukar börja som ett litet frö i någon av oss, för att sedan färdigställas av oss alla tillsammans.

”När första låten var slut tittade vi frågande på varann; ”Är den klar? Ska vi göra något mer?”

Hur vet man att ett album är klart egentligen?
– Det vet inte vi. Vi visste att vi ville göra ett album och började spela in de låtar i vår demo-pool som vi gillade mest, och rätt var det var så hade vi en sammansättning som vi tyckte om och ville göra en skiva av. Ett par dagar innan midsommarafton satt vi studion och lyssnade igenom allt och när första låten var slut tittade vi frågande på varann; ”Är den klar? Ska vi göra något mer?”. Alla såg nöjt förvirrade ut. Vi antog det, och så fortsatte det skivan igenom. Självklart kan man alltid göra mer, men tillslut är det bara våra egon som det berör. Den huvudsakliga prägeln är tydlig rätt tidigt i processen.

Ni har producerat och spelat in albumet själva i er studio, som ni kallar Spökhuset???
– Vi håller till i en hemsökt rivningskåk i Stockholm där hela skivan är inspelad. Vi har kontrollbehov hela bunten, och det var aldrig ett alternativ att vi skulle låta någon annan än oss själva dra i spakarna. Det tillför något speciellt att sitta i Studion sena kvällar och veta att utanför den låsta dörren ekar huset kusligt tomt och kallt. Då blir det extra varmt inne hos oss.

Och i höst åker ni på en turné, med ett stopp i Göteborg 15 oktober! Hur kommer spelningen att bli?
– Spelningen kommer att bli hur fin som helst! Vi ser väldigt mycket fram emot det. Det ska bli spännande att se om några kommer. Vi älskar att sitta och spela in och skriva musik, men att framföra den live är något helt annat. Vi kommer att ha med oss jävligt mycket snygg merch och såklart kommer skivan finnas till försäljning.

Har ni något favorithak i Göteborg?
– Hovis hävdar att han en gång åt en räkmacka högst upp i Gothia Towers och att det var en upplevelse som har format honom som person.

Vad gör ni när ni inte skapar musik tillsammans? Håller ni er så långt från varandra som möjligt eller sitter ni ihop?
– Vi försöker umgås så mycket som vi kan. Det är rätt klurigt att få ihop det så att alla fem kan ses, utan att vi ska behöva snacka om någon intervju eller någon textrad som vi inte gillar, men vi försöker verkligen få familjen att fungera som normalt. Vi ska till London och spela i oktober och passade på att boka en till natt utan förpliktelser, så vi kan vara på en gemensam semester. Vi gillar varann.

Vad drömmer La Lusid om?
– La Lusid drömmer om att åka på turné runt vackra platser, besöka nationalparker och spela musik för människor som mår bra av att höra den. Vi drömmer också om ett schysst bokningsbolag.