Annons ↓ Annons ↑

Krogar om krisen – Frida Lernstål Waern, Folk

Hur mår krog- och nattlivet i coronatider? Vi har tagit tempen på några av stans alla krögare och kulturutövare. Möt Frida Lernstål Waern från Folk.

Hej, vem är du och vad arbetar du med? 
– Hej! Jag är Frida och jobbar med marknad och event på Folk med mera.

Vad tycker du om det rådande läget i Göteborgs krogliv? 
– Det är förjävligt! Vår bransch står inför en ordentligt prövning just nu. Allt går så snabbt och många förlorar sina jobb och livsverk.

Hur har stämningen varit hos er på sistone? 
– Vi är ju oroliga men försöker att inte deppa ihop totalt utan ta hand om varandra och jobba på! Förra fredagen kunde vi sätta upp uteserveringen, det var sol och fina DJs och gäster var där och stöttade. Det lokala stödet betyder otroligt mycket för oss och vi hoppas på samma känsla denna helgen!

Hur kommer era öppettider att se ut framöver? 
– Vi tar det vecka för vecka men som det ser ut nu så har vi öppet fredag och lördag. 16.00 till 23.00 på fredagar och 17.00 till 23.00 på lördagar. Nattklubben får tyvärr lida lite av dom nya bordsserverings-restriktionerna men vi kör dj:s tidigt på kvällen i stället.

Hur tror du att framtiden kommer att se ut för krogbranschen? 
– Alltså, det ser ju rätt dystert ut för tillfället. Förhoppningsvis vänder det snart och vi och andra krogar kan börja kämpa oss tillbaka igen. Det kommer ju minst sagt vara en uppförsbacke när detta ebbat ut men jag vill ändå tro och hoppas att vi är många som kan ta oss upp på fötter igen! Fan vad tråkigt med en stad utan ens favorithak. Det får inte hända!

Vad har ni gjort för att parera de konsekvenser som det rådande corona-läget har lett till? 
– Vi följer såklart Folkhälsomyndighetens råd kring hygien och smittspridning. Förutom att vi bara har öppet helger så har vi också halverat priset på menyn och från och med nu börjar vi med bordsservering. Det är luftigt i lokalen och vi har öppnat upp uteserveringen! Det ska bli sol i helgen.. just saying!

Vad har ni för uppmaningar till Göteborgarna? 
– Ta take away från dom som har take away, ta ett glas på uteserveringen om du är frisk, käka middag på restaurang om du är frisk, prata om dina favoritkrogar på sociala medier, köp presentkort och var goa mot varandra!

Hur stöttar en bäst sina favoritkrogar?
– Se ovan!