Kranen: Ny bar med unikt ölsortiment öppnar i Scandinavium

Den 26 oktober öppnar Scandinavium dörrarna till Kranen, en innovativ bar med ett unikt tema. Här kommer endast handgjorda öl från Göteborg att erbjudas. Sammantaget kommer de att erbjuda öl från inte mindre än 27 olika mikrobryggerier baserade i Göteborg.

– Det känns jättekul att äntligen öppna Kranen och därmed bredda Scandinaviums mat- och dryckesutbud och förhöja upplevelsen för våra evenemangsbesökare, säger Johan Nyth, restaurang- och försäljningschef på Got Event.

Darryl de Necker är ordförande i Göteborgs Bryggargille som kommer att leverera öl till den nya baren.
– Kranen är exklusiv på det sättet att samtliga medlemmar i bryggargillet kommer att finnas samlade under ett och samma tak, det är någonting som aldrig har gjorts tidigare. Utbudet i barens åtta kranar kommer att variera, men samtliga bryggerier kommer att finnas representerade på burk och flaska, berättar han.

Inte bara musiken och dryckesutbudet på baren har lokal anknytning. Även namnet och den visuella identiteten har tydliga kopplingar till Göteborg. Kranen är namnet på baren och är hämtat från staden’s äldsta kran, Kran 50, som är en ikon för Göteborg som en sjöfartsstad. De blå färgerna i designen representerar både Göteborgs stad och havet. Solens färg i logotypen hyllar Scandinavium genom att den matchar arenans ursprungliga färg.

Bryggerier i Kranens sortiment:
Ahlafors, AKiA Brygghus, Barlind Beer, Bearded Rabbit, Beerbliotek, Beerium Kraftölsbryggeri, Beersmiths, Billdale, Brewgineers/Box Brewing, Dugges Bryggeri, En Aleigen Brewery, Fermenterarna, Göteborgs Nya Bryggeri, Hönöbryggeriet, Majornas Bryggeri, O/O, Oceanbryggeriet, Odd Island Brewing, Poppels Bryggeri, Rådanäs Bryggeri, Rörö bryggeri, Sad Robot, Spike, Stigbergets Bryggeri, Två Feta Grisar, Vega Bryggeri, Wet Whistle.