Annons ↓ Annons ↑

Korvmojsguiden

Finns det något som slår en riktigt go halv special när en är riktigt hungrig? Tänkte väl det. Vi har vaskat guld bland stans korvhak, här är korvställena du inte klarar dig utan. 

Franks Gatukök, Burggrevegatan 1
Franks Gatukök räddar den hungriga resenären oavsett tid på dygnet. Här ringlar sig kön lång lite titt som tätt, vilket också borde betyda att korven kan räknas till en av Centralstationens mer kulinariska upplevelser.

Korvkiosk, Mariagatan 6
Det finns få korvkiosker som ser ut att vara hämtade ur en Astrid Lindgren-saga, men denna korvkiosken gör sannerligen det. 

Gourmetkorv, Grönsakstorget
Gourmetkorv finns inte bara på Grönsakstorget, du hittar dem även i Nordstan, på Lindholmen och Bohusgatan. Slå på stort och gå en riktig korvrunda och beta av deras meny. 

Jonsborgsgrillen, Kungsportsavenyn 39
En trogen grill som lyser upp likt en stjärna på den ack så långa Avenyn. Här finns det något för alla, såväl veganer, vegetarianer som köttätare kan stilla sin hunger utan problem. 

7:ans, Vasagatan 7
En tvättäkta klassiker som till och med blivit omsjungen av självaste Håkan Hellström. Vad mer kan du begära av en korvkiosk? 

Landalagrillen, Kapellplatsen
Denna grill är väl värd att slå ett rejält slag för. Här får du din mat serverad med värme och humor. Dessutom har de både vegetarisk och ”vanlig” korv.

Lasse på Heden, Engelbrektsgatan 34D
Behöver du en nattakorv efter en svettig fotbollsmatch eller en dekadent festrunda på Avenyn – ja då är Lasse på Heden den enda neonskylten du behöver spana efter i natten. 

Oves Gatukök, Göteborgsvägen 36
Fly storstan, åk till Partille och käka korv. 

Korv United, Magasinsgatan 17
Smarrigt så att det förslår. På Magasinsgatan kan du få tag på en ordentlig korv eller två tillverkad av Taylors and Jones i Stockholm och från Astrid och aporna om du är vegan. Får du blodad tand för korven så går det även att köpa med sig ett paket råkorv hem. 

Lyxkorv för finsmakaren:
Würst, Djupedalsgatan 2
Här kan du äta korv som inte bara är en fröjd för smaklökarna utan även för ögat. Sluka vackra och välsmakande kreationer med smarriga tillbehör i en go miljö till tonerna av tysk hip hop. Wünderschön! 

Oceanen, Stigbergstorget 8
Oceanen är inte bara en äkta pärla när det kommer till att bjuda in till livemusik och en riktigt härlig uteservering. Här kan du även få dig ett rejält skrovmål i form av en go korv med tillbehör, kött som köttfri. Skippa middagen innan du går ut och inled natten med korv och bärs på Oceanen istället. 

Korvhallen, Liseberg
Tja, nu är det ju så att du måste betala inträde till Liseberg för att ens kunna äta på Korvhallen. Så slå två flugor i en smäll och åk karusell hela dagen lång tills magen kurrar och avsluta med en go korv.