Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 34

Efter några intensiva veckor med Way Out West och Kulturkalaset kan det i helgen vara dags för en hederlig, men icke desto sämre, klubbrunda i vår fina stad. Än kan sommaren inte räknas som över så här finns inga ursäkter för soffliggare!

Torsdag
Torsdag och det är dags för releasefest för Djungeltrummans septembernummer! Alla med vett i kroppen kommer då till Arena: Första Lång och äter och dricker och lär sig om hur man ska hantera bostadsdjungeln för att överleva. Så rimligt och bra!

Efteråt kanske det blir en omgång boule och en öl på Boulebaren om andan faller på. Det är ju ändå torsdag.

Fredag
När fredagens arbetsdag är kommen till ändå är det absolut dags för AW, en måste ju fira att en (förhoppningsvis) överlevt sin första praktikvecka på Djungeltrumman! På Yaki-Da håller Trunkfunk låda med säsongens sista glassfest. Vad passar inte bättre en sista suckande sommardag än en glass på en terass?

När magen börjar kurra efter mer än glass är det hög tid att få i sig lite stadigt käk.  Jag slirar troligen iväg till Breewers Beer Bar och klämmer en vegansk pizza innan det är dags att inta Pustervik och deras klassiska men briljanta Klubb Instans. Här spelar ShitKid kvällen till ära och det kommer bli dans och fett natten lång. Lovar. Om tid finns kanske jag även svänger förbi Jazzhuset där Indie disco firar Håkans nya platta. Lite Håkanpepp framåt småtimmarna sitter ju aldrig fel!

Lördag
Efter en återställarkaffe och lite snabbnudlar är det dags att snöra på sig festskorna igen. Ikväll är det troligt att min majornavän drar mig i armen och upprepar sitt mantra ”vi borde hänga mer i Majorna”. Sagt och gjort, vi styr kosan mot Oceanen och Pacific Waves som har releaseparty. Få ting är bättre än öl och lite skön indie.

När kvällen blir natt tvingar jag mitt sällskap att följa med till min favoritbåt RioRio där Wish You Were Queer håller sommaravslutning med dunder och brak. När klockan börjar närma sig fem och jag snart måste ta morgonens första buss hem fäller jag en tår över att det kanske är sista gången jag dansar på detta rangliga men fullständigt makalösa ruckel till båt. Mina öron är desto lyckligare för att i fortsättningen slippa gå hem fullt lika ofta med ytterligare förvärrad tinnitus (ja, tinnitusen är på riktigt och ja den har blivit värre på RioRio och ja, självklart var det värt det).

Föll inte detta dig i smaken? Kolla in Djungeltrummans klubbguide för fler tips!

/ Frida