Annons ↓ Annons ↑

Klubbrunda vecka 33

Hiphop-festival, jättemånga spelningar och lite, lite Kulturkalas. Häng med Mathilda Svensson på veckans klubbrunda!

Torsdag
Förra helgen var det festival – här kommer ytterligare en! GBG Hip hop festival går av stapeln idag, och bakom står Göteborgs hiphop kulturförening och Röda Sten konsthall. Inget man missar, det kostar gratis och förutom musik blir det bland annat dans, live-graffiti, föreläsningar, konst och kortfilmer. Ett utmärkt sätt att få både kultur och bildning, vilket råkar vara typ en av mina bästa grejer i livet efter stout och läppstift med glitter i.

Men inte är det slut där! Elina Ryd, som vi intervjuade i samband med album-debuten Falla, spelar på Sommarmelad på Kafé Marmelad. Spelar gör också I Underlandet, och det gäller väl att passa på att göra allt med ordet ”sommar” i, för snart är den slut.

Fredag
Idag blir det stressigt! Kulturkalaset pågår fortfarande, och hur arg man än är över att kalaset är ordentligt bantat så spelar Teddybears idag – och det är ju i alla fall bra. Götaplatsen är stället och jag glömmer inte mitt paraply.

Vidare till Pustervik. Agent Blå och Guggi Data, inget att klaga på där men stanna hela kvällen går inte! Raskt vidare till Yaki-Da för Bbymutha och först efter det får den här fredagen vara slut.

Lördag
Jo, det här är en klubbrunda men det var ju det där med bildning också. Min eftermiddag får börja med ett författarsamtal mellan Jonathan Safran Foer (ja precis, Extremt högt och otroligt nära– och Äta djur-killen) och Stephan Mendel-Enk på Stadsbiblioteket.

Sen går vagnen över bron till våra kompisar från Kolgruvan, som vi hälsade på här. De bjuder in till fest hos Porto Libre och bakom skivspelarna står Kolgruvans egna Freddan, Webban & Care.